Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Albasten Kust in Normandië is bekend vanwege zijn prachtige, steile krijtrotsen. Deze lijken zich verticaal in zee te storten om daar te worden opgeslokt door de zee. Woeste golven smijten zich tegen de rotsen omhoog. Een oneindig gevecht tussen land en zee.

Langs deze prachtige kliffen loopt een even zo mooie fietsroute. Hij begint in Tréport en eindigt in Le Havre en beslaat de kust langs het Kanaal. Omdat de kliffen hier zo steil zijn, is het uitzicht werkelijk adembenemend. Alsof je 20 meter boven de zee uit stijgt…

Sterke benen
Maar deze uitzichten krijg je niet voor niets! De fietsroute langs de Albasten Kust is absoluut pittig te noemen en daarom vooral geschikt voor de getrainde fietser. Op enkele plaatsen trekt de route het achterland in en onthult hier de kleine geheimen van het Normandische binnenland.

Land en zee
180 kilometer kleine weggetjes tussen witte kliffen en groene valleien, duidelijke borden langs de weg, elegante dorpjes en bruisende badplaatsen… Dat zijn de ingrediënten van deze bijzondere route in Seine-Maritime.
Let op! De route loopt niet overal over fietspaden. Je maakt gebruik van lokale wegen waarop ook ander verkeer aanwezig is. Al hoeft die enkele auto hier op het Normandische platteland je pret niet te bederven.

Véloroute 4
De fietsroute langs de Albasten Kust maakt onderdeel uit van de Europese Véloroute 4, die van Rostoff in Bretagne, via België naar Kiev (Oekraïne) loopt. Zij die zin hebben, kunnen dus nog even verder.

www.seine-maritime-tourisme.com

 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com