Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Eten van Franse bodem.  C’est trop bon: het laatste weekend van november is Angoulême het mondiale middelpunt voor iedereen die van goed en lekker eten houdt, zowel traditioneel als modern, maar altijd van Franse bodem.

Voor de twintigste keer wordt dan namelijk het culinaire evenement Gastronomades georganiseerd, dat de laatste jaren meer dan honderdduizend bezoekers per keer trekt.

Wedstrijden tussen bekende chefs
Zij kunnen er kennismaken met bijna tweehonderd kleine en grotere producenten en andere vaklieden, die werken met regionale producten en ambachtelijke technieken. Zo staat op het programma een wedstrijd tussen bekende chefs, die hun vakmanschap moeten bewijzen door ter plekke aan de slag te gaan met een verrassingspakket van ingrediënten. Schoolkinderen zetten hun eerste stappen in de keuken, jonge slagers en bakkers in opleiding - en andere leerlingen - nemen deel aan concoursen, er kan geproefd worden, er zijn lezingen en er is een beurs waarop ook kleine agrariërs het grote publiek kennis kunnen laten maken met hun producten.

Gratis entree
Poitou-Charentes steunt de Gastronomades van harte en mede daardoor is de entree voor de bezoekers gratis. Bijna zeventig procent van het grondoppervlak van de regio is gewijd aan landbouw. Tot de bekendste regionale producten behoren de cognac, de oesters van Marennes Oléron, de Pineau des Charentes (drank van most versterkt met cognac), licht ziltig lamsvlees (agneau de pré salé), vele soorten vis, groente, gevogelte, room, boter (zoals de beroemde uit Echiré), slakken en vele soorten geiten-, schapen- en koeienkaas.

Historisch Angoulême
Angoulême zelf is rijk aan Romaanse architectuur, zoals de magnifieke kathedraal Saint Pierre, met een façade die grotendeels uit de twaalfde eeuw stamt. De stad is gebouwd op een tachtig meter hoog plateau dat uitkijkt over een bocht in de Charente, een rivier met veel interessante sluizen. De geschiedenis telt een bonte reeks overheersers en machtswisselingen (met Visigoten, Clovis, de Noormannen, de Engelsen, Karel V, godsdienstoorlogen...). Niet voor niets draagt de stad het label “Ville d’Art et Histoire”. Over de meer recente historie van Angoulême als centrum van de papierindustrie en Hoofdstad van het Stripverhaal zijn musea te bezoeken.

Meer informatie
Gastronomades - www.gastronomades.fr
Poitou-Charentes - www.atlantische-kust-frankrijk.nl
Frans Bureau voor Toerisme – www.rendezvousenfrance.com


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com