Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Alpes-Maritimes (06)  is een Frans departement, gelegen in het zuiden van Frankrijk aan de Middellandse Zee. Het heeft ongeveer een miljoen inwoners. De populairste steden zijn Cannes en Nice.

Het departement is genoemd naar de Zee-Alpen, een gebergte die hier in het grensgebergte van de Alpen gelegen is tussen Frankrijk en Italië.

Geschiedenis
Het departement is in 1860 ontstaan na annexatie door Frankrijk van het Graafschap Nizza. Uit dit gebied, plus een deel van het departement Var, zijn de Alpes-Maritimes gecreëerd. Dit verklaart waarom de rivier de Var niet door het gelijknamige departement loopt. Deze rivier was vroeger de grens tussen Frankrijk en het Graafschap Nizza. Tegenwoordig vormt de rivier de afscheiding tussen twee arrondissementen van de Alpes-Maritimes.

In 1947 werd het departement door annexatie van de Italiaanse plaatsen Tende en La Brigue verder uitgebreid; dit waren gebieden die bij de verdeling van het voormalige Graafschap Nizza in 1861 aan Italië waren toegewezen, maar als een soort 'herstelbetaling' voor de Tweede Wereldoorlog aan Frankrijk werden toegevoegd.
Geografie

De Alpes-Maritimes worden omgeven door de departementen Var en Alpes-de-Haute-Provence. Verder grenst het aan Italië, aan Monaco en aan de Middellandse Zee.

Alpes-Maritimes bestaat uit twee arrondissementen:

    Grasse
    Nice

http://www.tourismepaca.fr/

 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com