Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Deze synagoge, die tussen 1772 en 1774 gedeeltelijk werd gereconstrueerd in de rue Hébraïque, is één van de meest bijzondere synagogen van Frankrijk. Het is het grootste gebouw van de ‘carrière’ en bevindt zich in het centrum daarvan. De synagoge bestaat uit twee ruimtes boven elkaar, die met elkaar zijn verbonden via een buitentrap.

In de hoge zaal voor de mannen staat de tribune voor de geestelijke die de Tora voorlas. In de lage zaal, de vergaderruimte voor de vrouwen, bevinden zich de tafel waar het deeg werd gekneed en de koepeloven, die eraan herinneren dat men hier het ongezuurde brood bereidde en bakte.
Schotten van grijs hout versierd met blauw en geel, geplamuurde donkerroze muren, schelp-, krul- en bloemenmotieven en muziekinstrumenten, het gouden blad dat de belangrijkste elementen van de liturgie benadrukt (tribune en tabernakel) vormen een decor dat geïnspireerd is op de Provençaalse stijl van toen en die net zo goed terug te vinden is in de woonkamer van een herenhuis.
Sinds de jaren ’60 worden in de lage zaal de collecties van het Musée Juif Comtadin bewaard. Zij laten zien hoe het leven in de ‘Carrière’ eraan toeging. Ook zijn er nog rituele baden, die jaarlijks in september te bezichtigen zijn tijdens de Erfgoeddagen.
Service médiation des musées et du patrimoine de Cavaillon
T.+33(0)490 76 00 34

http://www.cavaillon.org/juif-comtadin/fr


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com