Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Neem de tijd om de 7 ‘Plus beaux villages de France’ van de Vaucluse (dwz dorpen met het label ‘Mooiste dorpen van Frankrijk’) te ontdekken.

De tocht begint bij Séguret, een middeleeuws dorp bij de Dentelles de Montmirail. Het is een Provençaals poppendorpje in een grootse natuur, dat in een zee van wijngaarden op een heuvelflank ligt en met de rotswand lijkt te versmelten. In de beschaduwde straatjes ontdekt u fonteinen, pleintjes en een openbare wasruimte.

Meer in het zuiden de indrukwekkende stadsmuren van Venasque, dat op een rotsachtige uitloper ligt. Het dorp kijkt uit over de vallei van de Nesque en biedt een grandioos panorama.

In Ménerbes, dat op een stenen boot lijkt die is aangemeerd in het hart van de Luberon, kunt u een raadsel oplossen: wat is een pomelkofiel!?
Een wijds uitzicht over de Luberon en het bergmassief van de Vaucluse, straatjes en pleintjes waarlangs 13e-eeuwse herenhuizen te vinden zijn: dit hooggelegen dorpje is een droom. Er hebben beroemde kunstenaars gewoond, zoals de schilders Nicolas de Staël, Joe Downin, Picasso en Dora Maar. Haar huis is tegenwoordig een verblijfplaats voor kunstenaars. Ook de Britse schrijver Peter Mayle woonde er: hij droeg in de jaren ’80 bij aan de wereldwijde bekendheid van het dorp met zijn bestseller ‘Een jaar in de Provence’.

Dan het oogverblindende Roussillon, waar de zon een gouden en rode gloed geeft aan de gevels, die met oker gekleurd zijn. Felle kleuren ook in de prachtige okergroeven, gevormd door erosie en door de mens.

Vervolgens kunt u heerlijk verdwalen in het doolhof van straatjes in Gordes waar huizen van ‘pierre sèche’ (stenen zonder cement) staan. Mis de zonsondergang niet. Alles krijgt een rode gloed, van de huizen op de heuvelflank tot het renaissancekasteel dat boven het dorp uitsteekt.

Dan, lekker nietsdoen op het terras van het altijd levendige Lourmarin. De Luberon op de achtergrond, om u heen een kasteel, platanen en olijfbomen, een Protestantse kerk, kleurrijke daken, een klokkentoren, de groene kap van de kerkklok… Dit dorp is werkelijk een pareltje.

Vóór uw bezoek aan het kasteel van Ansouis passeert u de dorpen Vaugines en Cucuron. Ontdek welke beroemde films hier zijn opgenomen.

De reis gaat verder langs Barroux, Crestet, Lacoste, Bonnieux, Saignon, Brantes, Aurel… iets minder bekende dorpen zonder label ‘Plus beaux villages de France’, die de omweg echter absoluut waard zijn.

En net als in alle dorpjes in de Vaucluse zult u zin krijgen om nog veel langer te blijven…


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com