Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Auvergne (Auvèrnha of Auvèrnhe in het Occitaans) is een regio in het zuidelijke centrum van Frankrijk, in het Centraal Massief. De inwoners worden Auvergnats en Auvergnates genoemd. De hoofdstad is Clermont-Ferrand.


Geschiedenis
Auvergne dankt zijn naam aan het Gallische volk de Arverni, waarvan Vercingetorix de koning was ten tijde van de Romeinse invasie. In de Middeleeuwen werd Auvergne in vier feodale gebieden versnipperd: [Zie ook Bungalows - vakantiewoningen en villas in Auvergne - aanbieder Belvilla]

    * het graafschap Auvergne (de naam dateert uit ± 980);
    * het bisschoppelijk graafschap Clermont (uit dezelfde tijd, tegenspeler);
    * het graafschap Clermont, daterend van ± 1155 — dit graafschap werd in 1302 formeel het graafschap Dauphiné van Auvergne;
    * La Terre royale d'Auvergne (het koninklijk gebied van Auvergne) dat in 1360 werd opgericht, in het hertogdom Auvergne.

Deze vier vormden tot aan de Franse revolutie de zelfstandige Franse provincie Auvergne. In 1790 werd deze provincie in de vier departementen verdeeld die we vandaag de dag kennen, hoewel Haute-Loire en Allier ook deel uitmaakten van de gronden van de historische provincies Bourbonnais, Lyonnais en Languedoc.

Geografie
De hoofdstad van Auvergne is Clermont-Ferrand. Een groot deel van het gebied van Auvergne wordt bedekt door het Centraal Massief, een oud vulkanisch gebergte dat zich over bijna een zesde van de totale oppervlakte van Frankrijk uitstrekt. Als berggebied is Auvergne derhalve onderworpen aan het reliëf van de historische hoofdlijnen van communicatie in Frankrijk, zoals de loop van de Rhône en de Atlantische kust. Deze insluiting duurt vandaag voort, ondanks de wil die door de instellingen te kennen wordt gegeven om de implementatie van infrastructuur te bevorderen die gebiedsoverstijgende communicatie mogelijk zou moeten maken. Deze situatie heeft de economische ontwikkeling in de steden niet bevorderd en de insluiting is een van de factoren die hebben bijgedragen tot de stagnatie, en zelfs de demografische regressie van het gebied. Hierdoor werd het na de oorlog als het centrale deel van «de diagonaal van de leegte» beschouwd.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Met Wikipedia

De Franse regio Auvergne heeft de volgende departementen en arrondissementen:

    * 1 Allier
    * 2 Cantal
    * 3 Haute-Loire
    * 4 Puy-de-Dôme

Allier

    * Montluçon
    * Moulins
    * Vichy

Cantal

    * Aurillac
    * Mauriac
    * Saint-Flour
 Haute-Loire

    * Brioude
    * Le Puy-en-Velay
    * Yssingeaux

 Puy-de-Dôme

    * Ambert
    * Clermont-Ferrand
    * Issoire
    * Riom


Bungalows - vakantiewoningen en villas in Auvergne - aanbieder Belvilla


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com