Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Champagne was tot aan de Franse Revolutie een van de provincies van Frankrijk. De provincie werd in 1790 opgeheven en ingedeeld in departementen. Tegenwoordig is er opnieuw een regio Champagne-Ardennen.

De oorsprong van deze provincie ligt in het graafschap Champagne. Dit graafschap ontstond uit de samensmelting van de graafschappen Meaux en Troyes, door toedoen van de graven van Vermandois, later overgegaan naar de graven van Blois. Dat graafschap werd op zijn beurt in de 13e eeuw met Frankrijk verenigd, en dit door het huwelijk van Johanna I van Navarra met Philips van Frankrijk, die in 1285 koning werd onder de naam Filips IV van Frankrijk, bijgenaamd de Schone.
Het departement Ardennen was 1 van de 83 departementen die werden gecreëerd tijdens de Franse Revolutie, op 4 maart 1790 door uitvoering van de wet van 22 december 1789, vertrekkend van een deel van de provincie Champagne, Argonne en het prinsdom Sedan. Het zuidwestelijk deel van de huidige Belgische provincie Namen, rond Philippeville, lag in het departement Ardennes, maar werd na de nederlaag van Napoleon bij het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden gevoegd. [Zie ook: Bungalows - vakantiewoningen en villas in Champagnes Ardennen - aanbieder Belvilla]

 


Met Wikipedia


Bungalows - vakantiewoningen en villas in Champagnes Ardennen - aanbieder Belvilla


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com