Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Frankrijk, officieel de Franse Republiek (Frans: République française), is een land in West-Europa en qua oppervlakte het op twee na grootste Europese land.

Frankrijk ligt tussen het Kanaal, de Atlantische Oceaan en de Golf van Biskaje (in het westen), België en Luxemburg (in het noorden), Duitsland, Zwitserland en Italië (in het oosten) en Spanje, Andorra, de Middellandse Zee en Monaco in het zuiden. Ook het eiland Corsica in de Middellandse Zee, behoort tot Frankrijk alsook vele overzeese gebieden.

Inclusief overzeese gebieden heeft het land een oppervlakte van 674.843 km² en een bevolkingscijfer van 65,4 miljoen (januari 2010).[5] Frankrijk, vanwege de zeshoekige vorm ook wel l'Hexagone genoemd, is naar oppervlakte het grootste land binnen de Europese Unie. De hoofdstad is Parijs, dat ook verreweg de grootste stad van het land is. [Zie ook:Overzicht van alle vakantiewoningen, bungalows en villas in Frankrijk]

Sinds het Verdrag van Verdun in 843 kent Frankrijk, dat haar naam dankt aan de Franken, in haar geschiedenis enige continuïteit als bestuurlijke en culturele eenheid. Frankrijk is daarmee de oudste nog bestaande geopolitieke factor in de Europese machtsverhoudingen. De Franse culturele identiteit kan als ruim 2000 jaar oud beschouwd worden, omdat de Romeinse invloed zo beslissend is geweest. De landsgrenzen liggen sinds de Vrede van Nijmegen in 1678 redelijk vast en vallen voor een groot deel samen met natuurlijke grenzen.

Tegenwoordig is Frankrijk een eenheidsstaat en een democratische semi-presidentiële republiek. Het land is lid van grote en belangrijke internationale organisaties zoals de EU, de VN, de Veiligheidsraad (permanent, met vetorecht), de NAVO, de G8, de OESO en de WTO. Frankrijk was een van de initiatiefnemers van de Europese Monetaire Unie, die in 2002 leidde tot de invoering van de euro als wettig betaalmiddel in een groot aantal lidstaten van de EU, waaronder Frankrijk. In 1960 werd Frankrijk na de VS, de Sovjet-Unie en het Verenigd Koninkrijk de vierde mogendheid met kernwapens. Frankrijk behoort tot de 10 meest ontwikkelde landen ter wereld.


 

Zie ook:

Provence-Alpes-Côte d'Azur (PACA) - alle hotels op een kaart

Provence-Alpes-Côte d'Azur (PACA) is een regio in het zuidoosten van Frankrijk. De Côte d'Azur (of Azurenkust) is een Franse kust aan de Middellandse Zee en een traditioneel vakantiegebied.

Lees meer... [Provence-Alpes-Côte d'Azur (PACA) - alle hotels op een kaart]

Languedoc - Roussillon met alle hotels op kaart

Languedoc-Roussillon (Occitaans: Lengadòc Rosselhon) is een regio in het zuiden van Frankrijk. Languedoc-Roussillon bestaat uit de historische Franse provincies Languedoc en Roussillon.

Lees meer... [Languedoc - Roussillon met alle hotels op kaart]

Midi Pyrenees met alle hotels op een kaart

De Midi-Pyrénées is gesitueerd in het zuidwesten van Frankrijk en is vergelijkbaar in grote met Luxemburg en Zwitserland samen.

Lees meer... [Midi Pyrenees met alle hotels op een kaart]

Franche Comte

De Franche-Comté (Arpitaans: Franche-Comtât) is een regio van Frankrijk. Het ligt in het uiterste oosten van het land en wordt in het noorden begrensd door de Elzas, Lotharingen en Champagne-Ardenne.

Lees meer... [Franche Comte]

Bretagne

Bretagne (Bretons: Breizh, Gallo: Bertaèyn) is een Franse regio op het gelijknamige schiereiland Bretagne en bestaat uit de departementen Côtes-d'Armor, Finistère, Ille-et-Vilaine en Morbihan.

Lees meer... [Bretagne]

Bourgondie

Bourgondië of Boergondië (Frans: Bourgogne) is een van de 26 regio's van Frankrijk. Het heeft een lange geschiedenis als koninkrijk en hertogdom  en is eeuwenlang een machtscentrum van betekenis geweest.

Lees meer... [Bourgondie]

Champagnes Ardennen

Champagne was tot aan de Franse Revolutie een van de provincies van Frankrijk. De provincie werd in 1790 opgeheven en ingedeeld in departementen. Tegenwoordig is er opnieuw een regio Champagne-Ardennen.

Lees meer... [Champagnes Ardennen]

Auvergne

Auvergne (Auvèrnha of Auvèrnhe in het Occitaans) is een regio in het zuidelijke centrum van Frankrijk, in het Centraal Massief. De inwoners worden Auvergnats en Auvergnates genoemd. De hoofdstad is Clermont-Ferrand.

Lees meer... [Auvergne]

Book Belvilla in Frankrijk
Book Belvilla in Ardeche
Book Belvilla in Auvergne
Book Belvilla in Bourgogne
Book Belvilla in Bretagne
Book Belvilla in Centre
Book Belvilla in Champagne Ardennen
Book Belvilla in Corsica
Book Belvilla in Côte Atlantique
Book Belvilla in Dordogne
Book Belvilla in Drôme
Book Belvilla in Elzas/Vogezen/Lotharingen
Book Belvilla in Jura Franche Comte
Book Belvilla in Languedoc-Roussillon
Book Belvilla in Limousin
Book Belvilla in Loire
Book Belvilla in Midi-Pyreneeën
Book Belvilla in Noord Alpen
Book Belvilla in Nord/Pas de Calais/Picardië
Book Belvilla in Normandië
Book Belvilla in Parijs/Ile de France
Book Belvilla in Provence/Côte d'Azur
Book Belvilla in Zuid Alpen
Book Belvilla in Last minutes


Overzicht van alle vakantiewoningen, bungalows en villas in Frankrijk


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com