Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Midi-Pyrénées is gesitueerd in het zuidwesten van Frankrijk en is vergelijkbaar in grote met Luxemburg en Zwitserland samen.

Het bestaat uit acht departementen; Lot, Hautes-Pyrénées, Ariège, Gers, Aveyron, Haute-Garonne, Tarn en Tarn-et-Garonne, ieder met een eigen karakter. De regio als een geheel is geen geografische of historische eenheid aangezien het in de 20de eeuw kunstmatig is samengesteld als een soort métropoles d'équilibre” (evenwicht metropool). De naam is door de Franse regering samengesteld op basis van de regio's geografische locatie: Midi, de zuidelijke regio's en Pyrénées, de bergen die de zuidelijke grens van het gebied vormen. Zie: Kaart van Midi Pyrenees  [Zie ook;Bungalows - vakantiewoningen en villas in Midi-Pyrénées - aanbieder Belvilla]

De witte stranden aan de Atlantische Zee en de zondoorbakken standen van het Middellandse Zeegebied zijn maar een paar uur naar het oosten of het westen. Gedurende de winter zijn de ski-resort maar een paar uur rijden van u vandaan. Indien u liever wat meer activiteiten binnenhuis onderneemt, dan zijn er in Toulouse vele musea, winkels en restaurants om te ontdekken.

De regio kent ongeveer 2,5 miljoen inwoners en heeft een veelvoud aan schitterende berglandschappen gelegen in het noordoostelijke deel van de regio. Ze is gelegen op een hoog plateau met zandstroken, heuvels, dennenbossen die onderbroken worden door valleien gevuld met weelderige bossen. Kleine dieren en vogels smullen van de tijm en jeneverbessen die in de kalkachtige berggrond goed groeien. Ze ontwikkelen hierdoor een individuele en heerlijke smaak, waardoor er zeer graag op hen gejaagd wordt. Het eten in deze regio is wereldberoemd, vooral de kazen: Roquefort, Blue de Causses, Rocamadour, Laguiole en Laguiole en Tomme de les Pyrenees. De bekende wijnen zijn Gaillac, Madiran, Cahors en Pacherenc du Vic-Bilh.

Aveyron kent een landschap met diepe ravijnen en granieten aders. Boerderijen en dorpen zijn zo uit lokale stenen opgebouwd dat ze er als rotsformatie uitzien en voor een buitenstaander bijna onzichtbaar zijn.

Het departement van Lot is redelijk populair geworden onder buitenlanders en andere kopers van vastgoed. Dit door de relatie met de reeds populaire buur, Dordogne. Schitterende bastides (versterkte dorpen) zijn minder duur in Lot en het weer in merkbaar droger en heter dan in de Dordogne. Toevoegend aan de lijst met unieke kenmerken, is de rivier de Lot met haar vele zijrivieren die diep in het kalkstenen plateau snijden en dramatische kloven creëren.

Gers, met haar weelderige glooiende platteland en slaperige bastides die de heuveltoppen domineren, is onlangs door buitenlanders ontdekt en begin steeds populairder te worden.

De economie van de Midi-Pyrénées is redelijk multi factureel. Deze regio kent 60.000 werkende boerderijen en kent zeker de meeste in Frankrijk. De productie van wijn heeft in de afgelopen jaren geleden onder het initiatief om wijnproducenten in grotere groepen samen te voeren om overproductie te compenseren, evenals de terugloop in de vraag naar wijn en de goedkopere prijzen. De voedselindustrie is aan het groeien aangezien het een aanzienlijk bedrag aan buitenlandse investeringen heeft ontvangen en het grootste aantal ondernemingen in Frankrijk heeft gecreëerd. De dienstverlening, die in het verleden niet de gelijke standaard als de andere regio's behaalde, werkt nu aan verandering. Het toerisme vormt een andere belangrijke vorm van inkomen voor de Midi-Pyrénées, mede door de schoonheid van de Pyreneeën en het zonnige klimaat. Behalve de terloopse toeristenattrakties, is het Lourdes een belangrijke toeristenbestemming in de regio. Ondanks dat het een kleine stad is, is het van belang wanwege de religieuze pelgrimstocht die vele naar deze plaats maken. Het is in Frankrijk, met uitzondering van Parijs, de stad met de meeste hotels.


Kaart van Midi Pyrenees


Bungalows - vakantiewoningen en villas in Midi-Pyrénées - aanbieder Belvilla


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com