Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Nord-Pas-de-Calais (Noord-Nauw van Calais) is de meest noordelijke van de 26 Franse bestuurlijke regio's of gewesten (Frans: 'région').

De regio bestaat uit twee departementen, Nord (Noorderdepartement) en Pas-de-Calais, en heeft een oppervlakte overeenkomend met 40% van België of 92% van het Vlaams Gewest. Zie kaart van Nord Pas de Calais.....   [Zie ook: Bungalows - vakantiewoningen en villas in Nord Pas de Calais - aanbieder Belvilla]

Nord-Pas-de-Calais ontstond in 1960 bij de landelijke indeling in regio's. In 1972 verkreeg de regio de status van een 'établissement public' (publieke instelling) onder leiding van een regionale prefect. Door de decentralisatiewetten van 1982 verkregen de regio's de status van 'collectivités territoriales' (territoriale overheden), zoals daarvoor alleen gemeenten en departementen die bezaten. In 1986 werden voor het eerst rechtstreeks regio-raden gekozen. Sindsdien werden de bevoegdheden van de regio tegenover de centrale regering in Parijs stap voor stap vergroot.

Het gebied heeft een rijke historie als grensgebied tussen Frankrijk en de Nederlanden. Van oudsher speelde de nijverheid er een grote rol. Het is een sterk verstedelijkte streek waar tot voor kort de mijnbouw en textielindustrie domineerden.

Van zeer recent, van rond de eeuwwisseling, dateert een nieuwe economische opbloei van het gewest als een van de meest dynamische gebieden in Frankrijk. Het heeft vanaf de vroege jaren '90 meer directe buitenlandse investeringen aangetrokken dan enig ander gewest buiten de Parijse metropool.

Kaart van Nord Pas de Calais.....


Met Wikipedia

StedenDe administratieve hoofdstad (préfecture of prefectuur) is Rijsel (Lille).
Historisch belangrijke steden zijn voorts:

Arras (Atrecht)
Boulogne-sur-Mer
Calais (vroeger ook Kales)
Cambrai (Kamerijk)
Dowaai (Douai)
Duinkerke (Dunkerque),
Valenciennes (vroeger ook Valencijn)
Daarnaast zijn nog te vermelden:

Lens
Liévin
Marcq-en-Barœul
Maubeuge
Robaais (Roubaix)
Sint-Omaars (Saint-Omer)
Toerkonje (Tourcoing)
Villeneuve-d'Ascq
Wattrelos
 


Bungalows - vakantiewoningen en villas in Nord Pas de Calais - aanbieder Belvilla


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com