Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Poppen aan het dansen in Charleville-Mézières. Reeds 50 jaar lang geniet de hoofdstad van de Franse Ardennen – Charleville-Mézières – in de maand september wereldwijd een bijzondere belangstelling.

Je kunt met recht spreken over een Ardennen offensief maar in dit geval betreft het een leger aan marionetten en poppen die de stad overnemen, dit jaar van 16 tot en met 25 september. Tien dagen lang bezoeken vele Franse en buitenlandse toeristen de stad om te genieten van het marionettenspektakel op het stadsplein, in de straten, winkeletalages en voorstellingen in theaters. Dit jaar nemen meer dan 30 landen deel aan het evenement met het vervaardigen van poppen en marionetten in alle kleuren en formaten en het verzorgen van voorstellingen in theaters – dit jaar zijn er onder meer inzendingen uit Iran, Cambodja, Afrika, Israel, Chili, Servië, Portugal en Wit-Rusland. Het festival vond zijn oorsprong in 1961 en wordt dit jaar voor de 16e maal georganiseerd. Het volledige programma is mei 2011 online beschikbaar op www.festival-marionnette.com.

Nederlandse & Belgische inzendingen
Deze 16e versie van het festival heeft als thema ‘Marionetten: het verleden en vernieuwing’. Dat betekent dat er creaties te zien zullen zijn met een knipoog naar het verleden en nieuwe voorstellingen waarbij gebruik gemaakt wordt van de veelzijdigheid van het hedendaagse marionettentheater. Ter ere van dit jubileumjaar wordt een bijzonder programma samengesteld waaronder een visueel spektakel van Philippe Genty, Ilka Schönbein, Duda Paiva, Joan Baixas, Turak, le Sous-marin jaune, les Frères Forman, etc. Ook zijn exposities te zien van bijvoorbeeld Géo Condé en André Tahon en foto’s van de Franse choreografe en performance artiest Gisèle Vienne. Ook zijn er voorstellingen uit Nederland door Ananda Puijk, Fred Delfgaauw, Stuffed Puppet, Duda Paiva en Nomad Theater. Uit België zijn er bijdragen van Point Zero, Karyatides, Miet Warlop, de Compagnie des Chemins de terre, het theatercollectief Berlin en een poppententoonstelling van Theater Taptoe.

Arrangementen
De plaatselijke VVV beschikt over een accommodatielijst en heeft eveneens Marionetten arrangement. Tevens heeft Charleville-Mézières een uitstekende camping met 121 staanplaatsen dat op loopafstand van het centrum ligt. Vanwege de grote belangstelling wordt geadviseerd bijtijds accommodatie te reserveren. De stad is vanuit Nederland en België over de snelweg goed bereikbaar. Eveneens snel is de verbinding per Thalys naar station Paris-Nord en via een overstap in Paris-Est per TGV-Est naar Charleville-Mézières. Nadere informatie via www.charleville-tourisme.com en www.ardennes.com.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com