Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Campingvakanties aan de Atlantische kust.  Aan de Franse Atlantische kust, op 3,5 uur rijden van Parijs, ligt de regio Poitou-Charentes. Het departement Charente-Maritime heeft een 460 km kustlijn die reikt van La Rochelle tot la Gironde met ruim 110 km aan zandstranden.

Langs de uitgestrekte kustlijn vind je een scala aan campings, uiteenlopend van eenvoudige tweesterren campings tot eco-campings en super luxe ‘glampings’. Een groot voordeel is dat je nooit ver hoeft te rijden naar het strand, waar je naast zwemmen of zonnebaden ook uitstekend kunt wind- en kitesurfen. Ook een uitstapje naar de 4 eilanden Oléron (het grootste Franse eiland na Corsica), Ré (met zijn witte huisjes en kleurrijke luiken), Aix (alleen bereikbaar per boot) en Madame (het kleinste eiland, bereikbaar te voet of met de auto bij laag water) is een belevenis voor jong en oud. Wie op zoek is naar ontspanning kan terecht bij één van de zes thalassocentra waar gebruik wordt gemaakt van de genezende werking van de zee. Charente-Maritime is namelijk de meest vooraanstaande bestemming voor Atlantische thalassotherapie in Frankrijk!

CRT Poitou-Charentes zette de meest bijzondere campings op een rij.

1. Verantwoord kamperen op een eco-camping
Poitou-Charentes, pionier op het gebied van ecotoerisme; groene vakanties aan de blauwe zee

Wie op zoek is naar een onbezorgde vakantie en tegelijkertijd de natuur een handje wil helpen, kiest voor een eco-camping. Poitou-Charentes is één van de belangrijkste regio’s op het gebied van verantwoord overnachten. De regio telt zeventien accommodaties die in het bezit zijn van het Europees Ecolabel (de hoogste onderscheiding voor duurzaam ondernemen), waaronder acht campings. Van deze campings bevinden zich er drie op het eiland Oléron: La Brande**** in Château d’Oléron en Les Gros Joncs**** en Verébleu**** in St Georges d’Oléron. Geen enkele Franse regio telt zoveel accommodaties met het Europees Ecolabel als Poitou-Charentes. De campings hebben het Europees Ecolabel verdient door hun inzet voor de bescherming en het behoud van de natuur. Zo stuurt het personeel de campinggasten aan om minder water en energie te verbruiken. Daarnaast wordt er minimaal gebruik gemaakt van chemische stoffen en wordt het afval nauwkeurig gescheiden.

Eco tip:
Een aanrader voor dit seizoen is de vernieuwde eco-camping Port Punay in Chântelaillon-Plage met speciale aandacht voor kinderen. Op zaterdag 23 april 2011 heropent camping Port Punay zijn deuren. De familiecamping ligt ten zuiden van La Rochelle op 200 meter van het strand. Dankzij de vele bomen, waarvan sommige wel 40 jaar oud zijn, vind je op de camping zowel schaduwplaatsen als gedeeltelijke schaduwplaatsen. Port Punay ligt in Chântelaillon-Plage, een authentiek vissersdorpje waar een groot deel van de vangst bestaat uit mosselen en oesters.

Nieuw in 2011:
Dit seizoen kun je verblijven in de nieuwe ‘lodge tenten’ met twee slaapkamers: één met tweepersoonsbed en één met twee eenpersoonsbedden. Ook zijn er ruime mobilhomes beschikbaar met twee of drie slaapkamers.

Uitgebeid programma voor kinderen
Kinderen kunnen van 1 juli tot 31 augustus 2011 terecht bij de ‘Club des Petites Crevetters’, ofwel ‘De club van de kleine garnaaltjes’. Twee maanden lang is er een bont programma met o.a. make-up workshops, speurtochten en knutselactiviteiten. Ook heeft de camping een speeltuin met zandbak en glijbaan. ’s Avonds maakt het animatieteam met de kinderen een kampvuur en vertellen zij de mooiste en spannendste sprookjes. www.camping-port-punay.com/nl

2. Charme campings: het beste van twee werelden
Bij het selecteren van een camping wordt steeds meer gezocht naar activiteiten en faciliteiten die het verblijf veraangenamen. We willen kamperen, maar tegelijkertijd genieten van de luxe van thuis (en meer). Camping Gros Joncs**** in St Georges d’Oléron begrijpt dit als geen ander.

Camping Gros Joncs heeft een idyllische ligging tussen de bossen en ligt tegelijkertijd op een steenworp afstand van het strand. De verschillende labels bevestigen de kwaliteit van de camping zoals ‘les pieds dans l’eau’ (200 meter van het strand), ‘Europees Ecolabel’, ‘tourisme & handicap’, ‘Spa’s de France’ en ‘kidcamping’.

De cottages en chalets zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over o.a. telefoon, TV en centrale verwarming.

Na een dag ravotten met de kinderen door het bos of op het strand zorgt de Spa voor de nodige ontspanning. Kies voor balnéothérapie, een schoonheidsbehandeling of neem een duik in het zwembad. www.camping-les-gros-joncs.com, www.balneoleron.com, www.kidcamping.com   


3. Nederlandse gastvrijheid op de camping
Frankrijk is een populaire bestemming onder Nederlanders. Het komt dan ook regelmatig voor dat een Nederlands gezin zijn biezen pakt en neerstrijkt in Frankrijk. In Poitou-Charentes vind je verschillende campings met Nederlandse eigenaren, zoals Séquoia Parc in Saint Just Luzac en Port Punay vlakbij La Rochelle.
Op andere campings zoals Bois Soleil in Saint Georges de Didonne of Les Gros Joncs in St Georges d’Oléron werken Nederlandse receptionisten. Erg handig wanneer je kennis van de Franse taal beperkt is!

Tip: Castel Camping Séquoia Parc: de beste familiecamping van 2011 gerund door Nederlanders

Recentelijk is Castel Camping Séquoia Parc door de ANWB uitgeroepen tot beste familiecamping van 2011. De camping met Nederlandse eigenaren scoorde bij de ANWB inspectie exceptioneel hoog en kreeg een 9,2.

Séquoia Parc is ‘Glaming’ ten top. Op het park van 45 hectare vind je een zwemparadijs met 4 zwembaden waarvan 3 verwarmd (met o.a. glijbaan en jacuzzi), een gastronomisch restaurant, een avondprogramma met live muziek en cabaret en de ‘Ibou kinderclub’.

Je eigen tent of caravan meenemen kan, maar hoeft niet! Je kunt bijvoorbeeld ook verblijven in een nieuwe 4-persoons ‘Cottage patio’ met twee badkamers of een 6-persoons ‘Cottage VIP loft’.  

Openingsdata: 14 mei tot 4 september 2011
Meer informatie: http://www.sequoiaparc.com/nl
 

4. Vind eenvoudig de beste campings aan de Atlantische kust

La Fédération Départementale de l’Hôttelerie de Plein Air (regionale camping federatie) van Charente-Maritime heeft een nieuwe website gelanceerd: www.campings-atlantique.com

Dé website over campings langs de kust. Het bekijken, vergelijken, selecteren en reserveren van campings in Charente-Maritime was nog nooit zo eenvoudig!

Charente-Maritime telt meer dan 370 accommodaties. Of je nu zelf je tent wilt opzetten of op zoek bent naar een luxe chalet, op de website vind je gedetailleerde en actuele informatie. Er is ook een Nederlandse versie beschikbaar. De 119 accommodaties bieden de mogelijkheid om direct de beschikbaarheid op te vragen of een boeking te maken. Op de site kun je tevens beoordelingen vinden van anderen en je eigen ervaringen delen.   


5. Vijf geliefde campings aan het strand
Wil je van de camping zo het strand op lopen? Het is mogelijk bij deze vijf campings:

- La Providence** in Portes en Ré (nieuw zwemparadijs in 2011)
- l’Océan*** in La Courarde sur Mer
- Airotel La Plage**** á Saint Clément des Baleines (tenten beschikbaar ter plaatse)
- Le Sous Bois** in Saint Pierre d’Oléron
- Antioche d’Oléron*** in La Brée les Bains
De campings liggen op maximaal 150 meter van het strand
 

6. Facebook
Wil je op de hoogte blijven van alles wat er in Poitou-Charentes gebeurt? De Nederlandse familie Van de Velde houdt je op de hoogte via een persoonlijke Facebook-pagina. Ook geeft de familie ‘inside tips’ over bijzondere evenementen en bezienswaardigheden.

Kijk op: www.facebook.com/DeFamilieVandeVeldePoitouCharentes  
 

7. Uitstapjes vanaf de camping
Het Aquarium van La Rochelle viert zijn 10e verjaardag
Het Aquarium van La Rochelle, leefgebied van ruim 12.000 zeedieren, bestaat 10 jaar. Om dit op een passende manier te vieren mogen alle 10-jarige kinderen (geboren tussen 21 december 2000 en 31 december 2001) gratis naar binnen.
Meer info: www.aquarium-larochelle.com

Royan uitgeroepen tot ‘Ville d’Art et d’Histoire’
Eind 2010 heeft Royan het label ‘Ville d’Art et d’Histoire’ ontvangen, een gepaste erkenning voor de villa’s in Belle Epoque stijl en de jaren 50 architectuur. De villa’s aan het strand, de kerk en de markt zijn zeker een bezoek waard.
Meer info: www.royan-tourisme.com

Nautische sporten op de eilanden Oléron en Ré
In Charente-Maritime vind je uiterst veilige en rustige stranden, maar ook strandgangers die op zoek zijn naar meer actie vinden voldoende uitdaging. Zo zijn er verschillende (kite)surfscholen en duikscholen en kun je zeilen, zeekajakken en windsurfen. Met het hele gezin op vakantie? De kleintjes vermaken zich prima in de speciale strandclubs voor kinderen.
Tip: Diablo Fun in St Denis d’Oléron verzorgt (wind)surflessen voor kinderen vanaf 5 jaar. Daarnaast geeft Diablo Fun les in zeilen, kanoën, zeekajakken en bodyboarden. www.diablofun.com      

 
 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com