Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Nieuwe brochure VVV bundelt actief vakantieaanbod. Voor wie liever zijn kuitspieren oefent dan lui ronddobbert op een luchtbed in de Middellandse Zee kan in de Franse Ardennen zijn adrenaline behoorlijk laten stromen.

Met de benenwagen, op de fiets, te paard, crossen met een mountainbike of in een huifkar met een ezeltje op een rustig drafje de omgeving verkennen - het aanbod aan actieve vakanties is gevarieerd. De streek in het noordoosten van Frankrijk telt maar liefst zes Grand Randonnées – langeafstandspaden. Een van de populairste routes voor wandelaars, fietsers of skeelers is de Voie Verte Trans Ardennes die zich over een afstand van 83 kilometer uitstrekt van Givet naar Charleville-Mézières. Mountainbikers kunnen zich uitleven op circuits van in totaal 600 kilometer lengte terwijl liefhebbers van een paardrijvakantie de beschikking hebben over ruiterpaden van in totaal 700 kilometer. Culturele wandelaars komen aan hun trekken met bijvoorbeeld de ‘In de voetsporen van Arthur Rimbaud’ route door het historisch centrum van Charleville-Mézières terwijl serieuze stappers hun beenspieren op de proef kunnen stellen met meerdaagse trektochten. Het volledige aanbod aan mogelijkheden voor een actieve vakantie is gebundeld in de nieuwe brochure ‘Wandelen en fietsen in de Franse Ardennen 2011’ van de VVV Franse Ardennen. Voor een gratis exemplaar stuur een e-mail naar . Ook op de website www.ardennes.com vindt men een overzicht van actieve vakanties.

Langeafstandpaden
De 42-pagina’s tellende brochure geeft veel tips, suggesties en adressen, waaronder die van hotels die voor bagagevervoer zorgen. De Franse Ardennen heeft maar liefst zes Grande Randonnées – langeafstandswandelpaden herkenbaar aan de witrode markering: de GR 14, GR 16, GR 122, GR 12, GR 654 en de GR 12C.

Voormalig jaagpad Fietsroute van het jaar 2010
De Voie Verte Trans-Ardennes is een fietspad over het voormalige jaagpad langs de Maas. Verleden jaar is deze route uitgroepen tot langeafstandfietsroute van het jaar 2010. De route kan ook gebruikt worden door wandelaars, skeelers en paardrijders. Vanwege het vlakke terrein is het ook geschikt voor kinderen.

Stappen door historie
Wandelaars die geïnteresseerd zijn in geschiedenis kunnen bijvoorbeeld vier tochten maken van 8 tot 22 kilometer die hen langs de oorlogsvelden voert van de Franse-Duitse oorlog van 1870 of de Eerste en Tweede Wereldoorlog in de omgeving van Sedan. Ook zijn  er twee rondwandelingen door het centrum van Sedan zelf met een bezoek aan de burcht.

Thematische fietsroutes
Fietsen over vlakke wegen tot mountainbike paden waarbij je alle 24 versnellingen nodig hebt – de regio biedt fietsvakanties voor iedere smaak en moeilijkheidsgraad.

Voor wie graag een fietstocht met een thema wil maken is er een gratis brochure met zes toeristische routes verkrijgbaar waaronder één langs kerken, vestingen en burchten, één langs bossen, meren en abdijen en één langs de wereld van de dichters Rimbaud en Verlaine.

Reisorganisaties als Aktiva Tours, Topo Aktief, Eigen Wijze Reizen en Vos Travel bieden klant-en-klare fiets- of wandelvakanties aan. Per auto is de streek goed bereikbaar via Brussel of Maastricht. Ook de treinverbinding vanuit Nederland en België is goed. Met de Thalys via Brussel naar Paris-Nord en dan in 90 minuten met de snelle TGV Est naar Charleville-Mézières. Fietsen mogen mee indien deze in een speciale fietshoes zitten.

 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com