Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Voie verte Trans-Ardennes fietsroute van het jaar 2010. Met ingang van 2010 presenteert de Fiets en Wandelbeurs de fietsroute van het jaar.

Voormalig jaagpad
De Voie verte Trans-Ardennes is een fietspad over het voormalige jaagpad langs de Maas in het Franse departement Ardennes. De route begint in Givet (niet ver van de Belgische grens) en eindigt nu nog in Charleville-Mezières op 85 km, maar uitbreiding is gepland.
De groene route met zijn vele bochten bieden iedere keer weer een ander uitzicht. Soms gaat de route even van de Maas af door een dromerig dorpje.

Rustpunten
Op aantrekkelijke plaatsen staan banken en picknicktafels om even te gaan rusten en te genieten van het uitzicht.
Aanvullende voorzieningen als fietsverhuur zijn aanwezig. Fietsen kunnen gratis mee in de treinverbinding langs de Maas. Fietsen kunnen ook mee in de snelle TGV vanuit Parijs naar Charleville-Mezières.

Overige Voies Vertes
Ook elders in Frankrijk zijn Voies vertes over voormalige spoorwegen in jaagpaden volop in ontwikkeling. Voor een overzicht: www.voiesvertes.com

Voor de groene langs de Maas (in het Nederlands): www.voiesvertes.com/htm/departement08_NL.htm

Fiets en Wandelbeurs 2010
De Franse Ardennen en Belgische Ardennen-provincies, Namen en Luxemburg, staan gezamenlijk op de Fiets en Wandelbeurs, om te laten zien dat fietsen en wandelen in deze prachtige streek (niet ver van Nederland) geen grenzen kent.

De Fiets en Wandelbeurs vindt plaats op 27 en 28 februari. Voor meer informatie over de Fiets en wandelbeurs: www.fietsenwandelbeurs.nl


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com