Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Op 27 maart jl. heeft de regio Bretagne haar nieuwe website over duurzaam toerisme gelanceerd: www.duurzaam-bretagne-vakantie.com.

De ontwikkeling van deze website is het vervolg van het eigen keurmerk “Bretagne Tourisme Durable” dat al langer bestaat. De nieuwe website stelt de bezoeker in staat om zelf een duurzame vakantie samen te stellen in de regio Bretagne, aan de hand van vier rubrieken: Duurzaam Bretagne, Leuke adresjes, Ontdekkingen en Praktische informatie.

Duurzaam toerisme in Bretagne
Al sinds enkele jaren investeren de VVV van Bretagne en haar partners in de ontwikkeling van duurzaam toerisme in de regio met als doelstelling een evenwicht te vinden tussen toerisme, sociaaleconomische aspecten en het milieu. Resultaten hiervan zijn onder andere de aangelegde fietspaden, ecologische accommodaties, beschermde gebieden en biologische restaurants.

Milieubewustzijn van de Nederlandse toerist
De ontwikkeling van deze toegewijde website is een antwoord op de toenemende vraag van duurzaam toerisme op de Nederlandse markt. De Nederlandse toerist wordt zich meer en meer bewust van de negatieve effecten van toerisme op het milieu en de lokale samenleving en laat dit ook vaker meespelen bij het nemen van een beslissing.

Selectie op basis van keurmerken
Enkel de accommodaties en restaurants die een keurmerk hebben ontvangen (zoals Green Key of het Europees Ecolabel) zullen op deze nieuwe site genoemd worden. Ook de accommodaties van het eigen keurmerk “Bretagne Tourisme Responsable” hebben een plekje op de site verdiend.

www.duurzaam-bretagne-vakantie.com


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com