Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Een première in de kunstwereld!  Centre Pompidou gaat in 2012 op tournee door heel Frankrijk, met als doel bezoekers aan te trekken die niet of nauwelijks naar musea gaan.

De expositie verblijft momenteel in Noord-Frankrijkin Cambrai en is voor de gelegenheid gehuisvest in een demonteerbaar, mobiel bouwwerk. Dit rondreizende museum presenteert een expositie op het thema ‘Kleur’. Ar¬chitect Patrick Bouchain heeft de lichte, flexibele structuur ontworpen waarin de expositie Centre Pompidou Mobile ondergebracht wordt, geheel in de sfeer van kermis- en circustenten. Deze originele installatie is de ideale achtergrond voor de permanente collectie van het Parijse museum, een collectie die op het gebied van moderne en hedendaagse kunst de eerste van Europa is. Het publiek maakt kennis met een stuk of vijftien meesterwerken van beroemde moderne schilders (Léger, Braque, Matisse, Picasso en Calder). De toegang is gratis, om iedereen de gelegenheid te geven kennis te maken met meester¬werken uit de moderne en hedendaagse kunst.


Gratis kortingspas
De toeristische dienst van Cambrai heeft in verband met de komst van het mobiele Centre Pompidou een speciale kortingspas gemaakt.
Met deze pas kunnen 3 musea rond Cambrai gratis bezocht worden.
-    Museum voor Schone Kunsten in Cambrai
-    Kantmuseum in Caudry
-    Matisse Museum in Cateau-Cambrésis

De pas geeft ook korting bij een bezoek aan de de abdij van Vaucelles en de Archéosite Les des Vignes. Verder krijgt de houder 10 % korting op spullen bij toeristische dienst van Cambrai en korting bij de deelnemende restaurateurs.

www.tourisme-cambrai.fr/centrepompidoumobile

Hotels in Cambrai


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com