Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

8 april - Wielerklassieker Parijs-Roubaix. ‘De hel van het Noorden’ Deze legendarische wielerwedstrijd vraagt het uiterste van de wielrenners wanneer ze de kasseien moeten trotseren.

Dit jaar vind de 110e editie. De aankomst vindt dit jaar plaats in het compleet vernieuwde en overdekte Vélodrome van Roubaix.
www.roubaixtourisme.com


9 april
Zomercarnaval
Cassel
Op tweede paasdag vind hier een carna¬valsoptocht plaats met als hoogtepunt de intocht van de traditionele Casselse reuzen Reuze Papa en Reuze Mama.
www.cassel-horizons.com


27, 28 en 29 april
Europese reuzenfeesten
Steenvoorde
Meer dan 100 reuzen van uit heel Europa en zelfs ver daar buiten (Brazilië en Bolivia) komen naar het Frans-Vlaamse Steenvoorde om drie dagen lang te feesten.  Dit evenement vindt om de zes jaar plaats. Ze paraderen over de straten begeleidt door fanfares. Kom in de feeststemming en laat je leiden door deze Grote Vriendelijke Reuzen. De reu¬zentraditie in Noord-Frankrijk staat op de immatériële werelderfgoedlijst van de Unesco
www.les-amis-de-fromulus.com

27, 28 en 29 april
Straattheaterfestival Les Tubulentes
Vieux-Condé  
Stuit in de straten op de pleinen en par¬ken van deze vestingstad op een van de 30 straatartiesten en theatergroepen vanuit de hele wereld. Dit jaar staat het thema ‘liefde’ centraal. Laat je betoveren en verrassen door de wereld van acrobatie, muziek, dans, theater en humor. Gratis toegang.
www.lesturbulentes.com


28 en 29 april
Euregionale dagen van de versterkte steden
Dit is alweer de 9e edite van dit evenement waarbij de vestingsteden in Noord-Frankrijk centraal staan. Dit jaar is het centrale thema: de bouwers van de vestingen oftewel architect Vauban en zijn kornuiten. Tijdens het weekend zijn er rondleidingen door de vestingsteden en op de vestingwallen, wandeltochten, exposities, conferenties, animaties, historische reconstructies en straattheater. De steden die in het laatste weekend van april hun vestingpoorten wagenwijd openzetten zijn Avesnes-sur-Helpe, Arras, Bergues, Bouchain, Boulogne-sur-Mer, Calais, Cambrai, Condé-sur-l’Escaut, Gravelines, Le Quesnoy, Lille, Maubeuge, Montreuil-sur-Mer, Saint-Omer, Watten, Ambleteuse, Aire-sur-la-Lys, Doullens en het Belgische Ieper
www.espaces-fortifies.com/Journees-euroregionales.html

Tot 24 juni
La Quinzaine de l’Entorse
Lille
“La Quinzaine de l’Entorse” is een groot festival dat bruggen bouwt tussen sport en kunsten. Tentoonstellingen, voor¬stellingen of workshops: 3 maanden lang overal in Lille Metropool. Deze manifestatie zal een ongelooflijke ar¬tistieke draai aan de Olympische spelen geven!
www.entorse.org

1 mei
Internationaal soepfestival
Louche d’Or
Wazemmes - Lille
Smakelijk en overheerlijk soepfestival in de wijk Wazemmes.Een ware mix van culturen met muziek, theater en exposities!
www.lilletourism.com

19 mei
Museumnacht
De musea in Noord-Frankrijk zijn deze avond/nacht gratis open en bieden een uitzonderlijke kans om in het avondduister de expositie te bewonderen.

12 - 13 Mei
Feest van de zee en watersport
Van Duinkerke tot Bray-Dunes (Frans-Vlaamse kust)
Tijdens de Open Dagen van de Zee is er van alles te doen op het gebied van watersport. Tal van watersportinitiaties, demonstraties, workshops en concerten.
www.tourisme-gravelines.fr
www.duinkerke.fr 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com