Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In Bretagne kan er sinds kort onder begeleiding van Gwen, een echte Bretonse, in groepsverband een fietstocht gemaakt worden langs de zoutmoerassen van Lasné.

Tijdens deze 2 à 3 uur durende tocht wordt de werking van de zoutmoerassen in de Golfe du Morbihan uitgelegd, de getijdenmolen van Hézo bezocht  en de prachtige natuur doorkruist. Per maand worden er 4 à 5 begeleide tochten georganiseerd. De specifieke data zijn te raadplegen op de website van Bretagne:
www.bretagne-vakantie.com/ideeen/beleef-een-bretonse-ervaring

 

De zoutmoerassen
Deze zoutmoerassen bestaan al sinds de middeleeuwen, maar zijn in de jaren ’60 verwaarloosd doordat men er geen toekomst meer in zag. Vroeger werkten hier meer dan 600 zoutpanarbeiders, maar door de zoutaccijnzen en de opkomst van oesterkwekerijen is dit aantal flink verminderd. Tegenwoordig zijn de moerassen weer gerestaureerd en doen ze weer volop dienst. Wat velen niet weten is dat de techniek onveranderd is gebleven én dat het water in de bassins wel tien keer meer zout bevat dan het normale zeewater.  

Accommodatietip: Camping Les Genêts
Niet ver van Saint Colombier, waar de fietstocht van start gaat, ligt de duurzame driesterren-camping Les Genêts in het plaatsje Sarzeau. De camping, met 143 standplaatsen, ligt op slechts 800 meter van de zee en biedt de mogelijkheid tot het huren van fietsen.  De camping is bekroond met het keurmerk Green Key, onder andere vanwege haar  strenge milieubeleid en het aanbod van bio- en streekproducten.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com