Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het beroemde porselein van Limoges blijft een must op elegante tafels uit de hele wereld. De blankheid en transparantie blijven onovertroffen.
In de omgeving van Limoges werd een kaoliengroeve ontdekt en aangekocht door Lodewijk XV.

De koning riep de productie van porselein uit tot een koninklijk voorrecht. Kaolien, kwarts, veldspaat en water zijn de onmisbare ingrediënten voor het “witte goed”.
De traditionele porseleinmakers hebben zichzelf trouwens heruitgevonden: naast de klassieke lijnen, ontwierpen ze hedendaagse, soms onverwachte modellen die met gemak de delicate vormen en patronen van de klassiekers evenaren.  www.espritporcelaine.fr   
Bezoek het atelier Bernardaud: www.bernardaud.fr
 
 
De tapijtweefkunst van Aubusson staat sinds 2009 op de lijst van het “Immateriële Werelderfgoed” van de UNESCO. Dit ambacht, uit Vlaanderen ingevoerd in de veertiende eeuw, bereikte twee eeuwen later een absoluut hoogtepunt in de Limousin en werd verheven tot de rang van koninklijke manufactuur. De tapijtweverij van Aubusson, bekend om zijn traditionele “Verdures”, bleef door de eeuwen heen vernieuwen. Het ambacht beleefde een tweede jeugd dankzij multidisciplinair kunstenaar Jean Lurçat die de tapijtweefkunst in de jaren dertig ingrijpend vernieuwde. Kunstenaars als Jean-Michel Folon, Raoul Dufy, Sonia Delaunay en zelfs architect Le Corbusier lieten ons interessante kunstwerken na. Vandaag wordt het traditionele tapijtambacht van Aubusson nog steeds voortgezet door een twintigtal huizen.
  
Bezoek het huis van de tapijtwerker http://mtapissier.lacreuse.com 
 

In de Limousin kunt u heel wat bekende of onbekende parels van het luxeambacht ontdekken. Het zal u niet verbazen dat deze veeteeltregio een uitzonderlijke vakkennis in de lederbewerking ontwikkelde.
 
Weston is een echte succes story uit de Limousin. De jager opende zijn beroemde winkel op de Champs-Elysées in 1932. Al snel werden lederwaren razend populair bij de Parijse beaus. Weston heeft zijn eigen leerlooierij die grondstoffen van een uitzonderlijke kwaliteit produceert. Vandaag, meer dan ooit, staat het merk synoniem met mannelijke elegantie.
  
www.jmweston.com
Bezoek van de Looierij Weston tijdens de zomer: www.otsi-noblat.fr 


Handschoenenfabrikant Agnelle is een ander succesverhaal uit de Franse modewereld. De handschoenen van het beroemde maar vertrouwelijke merk, dat sinds vier generaties in Saint-Junien (Haute-Vienne) gevestigd is, pronken in de meest selecte etalages van de wereld. Voor zijn ontwerpen werkt Agnelle samen met de meest prestigieuze namen uit de Europese haute couture.
  
www.agnelle.com

www.ganterie-saintjunien.fr

Bezoek de leerlooierij Weston tijdens de zomer: www.otsi-noblat.fr
 


En om maximaal van uw verblijf in de Limousin te genieten, geven we u graag enkele adressen die u in geen geval mag missen!


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com