Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Amiens -de hoofdstad van Picardië – is natuurlijk vooral bekend omdat de grootste gotische kathedraal van Europa er staat. Maar ik wil Amiens nou eens om een andere reden op de toeristische kaart zetten. Deze stad heeft namelijk twee bijzondere antiekmarkten, de ‘réderies’. In 2012 zijn ze op 29 april en 7 oktober.

Rommelmarkt
Nou zijn ze in Picardië het gehele jaar door niet vies van een goede rommelmarkt. Je kunt er op vakantie elke zondag (met uitzondering van de wintermaanden) wel ergens een ‘réderie brocante’ in je buurt vinden. Er schijnen zo’n 300 rondtrekkende handelaars te zijn die met hun koopwaar al die markten afreizen.

Internationaal
Maar mocht je op 29 april of op 7 oktober in de buurt zijn, ga dan naar Amiens. Want dan komen er opeens maar liefst 2000 handelaren hun spul aanbieden! De antiekmarkten in Amiens zijn heel internationaal, vorig jaar zag ik zelfs Canadezen en Australiërs. Er staan professionals, maar ook amateurs. Er valt dus nog wel iets aardigs te scoren voor wie er oog voor heeft.

Speciaal sfeertje
De koopwoede start om 5 uur ‘s ochtends en doet erg denken aan de Koninginnemarkten in Nederland. Hou je niet van drukte, dan moet je de stad die dag maar even mijden. Maar ik ben absoluut van de partij, hoor. Ik vind het altijd reuze gezellig om te snuffelen. Zelfs als het regent hangt er zo’n speciaal sfeertje op de réderie. En met regen ruik je dat lekkere muffige luchtje nog eens extra goed.

www.visit-amiens.com


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com