Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Beroemde Grandes Randonnée -  Historische Wandelroute “In de voetsporen van de hugenoten”


De internationale wandelroute “In de voetsporen van de hugenoten” volgt de route die de hugenoten uit de Dauphiné hebben afgelegd aan het eind van de 16e eeuw, toen het protestantisme verboden werd in Frankrijk. De route is recentelijk toegetreden tot de beroemde Grandes Randonnées met als nummer GR 965. Via onder andere de departementen Isère, Savoie en Haute-Savoie bereikten de hugenoten via Zwitserland uiteindelijk Duitsland.
www.surlespasdeshuguenots.eu/nl

Happen en stappen
De bergen zijn één grote moestuin en de bewoners delen hun kennis van eetbare planten maar wat graag. Zo kun je een meerdaagse huttentocht doen in het Nationaal Park Les Ecrins, waarbij je inspanningen van de dag beloond worden met plaatselijke specialiteiten. Een soortgelijke tocht kun je maken in de Vercors.
Ook in het Centraal Massief en op andere plaatsen in de Alpen kunnen vakantiegangers alles leren over eetbare planten tijdens een eendaagse wandeling met gids. Bij La Palfichade (Centraal Massief) en in Morzine en Montgenèvre (Alpen) kunnen ze zelfs leren koken met de zelfgeplukte oogst van de dag.
www.berarde.com
www.arcanson.com
www.palfichade.com
www.fleurssauvages.fr

Van Vauban tot Maginot:fortenwandeling in Montgenèvre
Door de ligging van Montgenèvre, vlak aan de Italiaanse grens, heeft het door de eeuwen heen nogal wat conflicten gezien. In de 17e eeuw, tijdens het regime van Louis XIV, bouwde Vauban al versterkte forten in de omgeving, en in de 20e eeuw voegde Maginot (van de gelijknamige Maginot-linie) hier verschillende forten aan toe. In de forten en barakken heeft de tijd een eeuw stilgestaan, en vind je nog steeds bedden, kanonnen en uitkijkpunten.

Himalayaanse sensaties in Frankrijk
Staat de Himalaya bekend om zijn hangbruggen over duizelingwekkende afgronden, in de Franse Alpen kun je evengoed sensationele oversteken wagen. Zo vind je bij het lac du Monteynard, ten zuiden van Grenoble in de Isère, twee Himalayaanse hangbruggen met prachtig uitzicht over het meer. Een minstens  zo grote adrenaline ick krijg je in Lans en Vercors op de “Vertige des Cimes”-brug. Deze steekt twee meter uit boven een afgrond van 300 meter.
www.lac-monteynard.com

Destination parcs
Ook de Franse bergen spelen in op de reistrend van bijzondere ervaringen en belevenissen waar je in contact komt met locals. Zo hebben vier regionale parken in de Alpen zich verenigd onder de vlag “Destination Parcs” en hebben zij een wedstrijd uitgeschreven voor toeristische organisaties om originele en bijzondere reizen samen te stellen. Op de website www.destination-parcs.fr zijn de resultaten van deze wedstrijd te vinden: ontmoetingen met lokale wijnboeren die alles uitleggen over de Savoyaardse wijnen en de typische Chartreuse-likeur, gezinsvriendelijke wandeltochten met ezels, een workshop zelf geitenkaas maken, en een bezoek aan herders, houthakkers en bijenhouders die hun vakkennis maar wat graag delen met vakantiegangers... onvergetelijke herinneringen gegarandeerd.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com