Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Fransen weten ambachtelijk gebrouwen bier goed te waarderen.

Ambachtelijk speciaalbier gebrouwen met lokaal bronwater Hoewel Frankrijk natuurlijk bekend staat om zijn eeuwenlange tradities en ervaring op het gebied van wijn, weten de Fransen (speciaal)bier ook zeker te waarderen. In de Franse bergen zijn er dan ook vele ambachtelijke bierbrouwerijen die hun belangrijkste
ingrediënt – het water – uit de bergbronnen halen. In Valloire vind je blond, bruin en IPA-bier met de klinkende naam bière du Galibier, op de Alpe d’Huez zie je het aantal haarspeldbochten terug in het 21-bier en het bière du Mont Blanc is zelfs in de prijzen gevallen op de World Beer Awards. De bieren zijn verkrijgbaar in lokale cafés en winkels, en sommige zijn zelfs in Nederland te verkrijgen.

Vis je eigen maaltijd
Al sinds 1955 heeft de familie Buet een viskwekerij in Morzine, waar de vissen van eitje tot vissen van 2 kilo worden gekweekt. Hier vind je uitsluitend lokale soorten, zoals de omble chevalier, de zalmforel en de bruine forel. De familie deelt haar kennis graag met bezoekers en biedt dan ook rondleidingen rond de vijvers en het lab aan. Hier leer je hoe de vissen gekweekt worden, hoe ze geprepareerd worden voor bereiding en kun je zelfs je eigen vis vangen, die je kun laten bereiden en onder het genot van een sausje naar smaak kunt verorberen. Leuk voor jong en oud!

Verser kan niet: op de boerderij gemaakt ijs
Op hun boerderij in het Bauges-massief, vlak bij Albertville, ging de melkproductie van Sophie en Jacques jarenlang naar de Abbaye de Tamié, waar er de Tamié-kaas van gemaakt werd. Liever wilde het echtpaar echter een deel van de melk voor een eigen productie gebruiken, en toen zoon Nicolas in 2009 het bedrijf kwam versterken, begon de familie haar Glaces & Cows-ijs. In alle smaken zit minstens 50% melk – die vanzelfsprekend alleen van de eigen boerderij komt – en ook de andere ingrediënten worden bij lokale producenten ingekocht. Wie geen genoeg kan krijgen van de ter plaatse geproduceerde heerlijkheden, kan zijn intrek nemen in de voormalige graanschuur, die onlangs is omgetoverd tot gîte.
www.glacesncows.fr/en


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com