Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

La Ribera ('De kust' in het Catalaans) is onderdeel van Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, een van de vier buurten van Ciutat Vella (de oude stad) van Barcelona.Veel van de gebouwen dateren uit de late middeleeuwen. Het was een wel gestelde buurt in de 13e tot de 15e eeuw, toen het nog echt aan de kust lag en het gebied dat nu Barceloneta heet nog een eiland was.

Noemenswaardige gebouwen zijn het Santa María del Mar en de paleizen langs de Carrer de Montcada inclusief het Picasso Museum, het museum van pre-Colombiaanse kunst en een deel van het textielmuseum. Een andere noemenswaardige plek is Fossar de les Moreres, een massagraf van gevallen Catalaanse soldaten tijdens het beleg van 1714 die eindigde bij de val van Barcelona en het einde van de Spaanse Successieoorlog.

Een deel van de wijk La Ribera is tijdens de Spaanse Successieoorlog gesloopt om er een militaire citadel te bouwen om de verdediging van de stad te verbeteren. Het lagere gedeelte van de wijk, net beneden Carrer de la Princesa richting Barceloneta wordt aangeduid als El Born. Dit is een van de meest trendy en veilige districten van de oude stad. Het is een populaire plek voor expats en heeft veel kunstgalerijen, boetieks, bars en cafés.

Deals van Booking.com Booking.com

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Streetview