Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Huidenvettersplein in het centrum van Brugge is vooral bekend als een toeristische plaats, grotendeels ingericht naar die functie.

Het plein is te bereiken langs de Burg, via de Blinde-Ezelstraat, en langs de andere zijde, via de Braambergstraat of de Rozenhoedkaai. Door zijn gesloten karakter en de afmetingen waant men zich eerder op een binnenkoer dan op een eigenlijke openbare plaats.
Hotels in Brugge

Leerlooiers

Het Huidenvettersplein werd begin 14e eeuw ingenomen door de huidenvetters en leerlooiers als werkterrein en ontmoetingsplaats. In de 15e eeuw kwam daaraan een einde vanwege de kwalijke geur. Het plein kon langs de beide kanten afgesloten worden met poorten, maar al vlug werd dit door het stadsbestuur van Brugge verboden.

Vis en toerisme
Nadien werd het Huidenvettersplein gebruikt als kleine vismarkt, zo genoemd omdat er de goedkopere vis werd verkocht. De omliggende huizen werden ingericht als herbergen. Het waren de gewone volksmensen die er zich bevoorraadden, de rijkere lui gingen vis kopen op de naburige Vismarkt.

In de tweede helft van de 20e eeuw verdween de vis en kwamen er de kraampjes met souvenirs, tekeningen en schilderijen, ten behoeve van het steeds groeiende toerisme in Brugge. De aanwezige aanlegsteiger bij de rondvaartbootjes deed de toeloop nog groeien.

De omliggende huizen werden bijna allemaal winkels en restaurants van verschillend niveau, al dan niet voorzien van een terrasje. Het Ambachtshuis van de Gilde der Leerlooiers, gebouwd in 1630 en verbouwd in 1912, staat er nog steeds.

Hotels in Brugge

Accommodaties met een hoge waardering:

Exclusive Suites The Secret Garden

Booking.com

Dreamhouse
Booking.com
Loft Katelijne

Booking.com

Hotel Dukes' Palace Brugge
Dit unieke voormalige hertogelijke paleis uit de 15e eeuw ligt op nog geen 300 meter afstand van de Markt van Brugge. Het Hotel Dukes' Palace Brugge biedt een spa en kamers met klassieke en elegante interieurs en luxe 5-sterrenvoorzieningen.
Booking.com
B&B De Corenbloem Luxury
Deze elegante bed & breakfast biedt kamers in een historisch pand in het centrum van Brugge, op slechts 500 meter van de beroemde Grote Markt.
Booking.com


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Streetview