Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Zeg Lorraine en je zegt de mirabel: Deze Franse streek is een van de weinige streken ter wereld waar de mirabelboom goed groei; maar liefst 70% van de wereldproductie komt hier vandaan.

Het kleine goudgele pruimpje heeft een fantastische smaak en wordt in veel gerechten en drankjes verwerkt. ‘Geluk bestaat en het weegt 14,3 gram met pit,’ omschreef een Franse culinaire journalist deze wonderbaarlijke vrucht ooit. De mirabellen worden eind augustus geplukt en verwerkt in allerlei taarten, jams, brandewijn, thee, snoep, toetjes en meer. Er wordt zelfs massageolie en peelings van gemaakt! De plek om alles te weten te komen over deze vrucht is het Maison de la Mirabelle in Rozelieures tussen Nancy en Epinal. Zie ook www.mirabelles-de-lorraine.fr

Dit familiebedrijf – de familie Grallet-Dupic houdt zich al vijf generaties bezig met de mirabelproductie – is een uitstekend orientatiepunt om alles over de smakelijke gouden vrucht te weten te komen. Het bedrijf geeft rondleidingen voor groepen en individuele bezoekers. Men bekijkt er onder meer een informatieve film, bezoekt de stokerij,  en eindigt de toer met een proeverij. Nadere info op www.maisondelamirabelle.com.  Ieder jaar vindt er een mirabellenfeest plaats in Metz, dit jaar van 18 augustus tot 1 september. Hoogtepunt is een paradeoptocht op 25 augustus, de verkiezing van de Mirabellenkoningin is op 18 augustus. Nadere info op http:/tourisme.mairie-metz.fr.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com