Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Sainte-Suzanne grossiert in eretitels. Er is het uitnodigende label "Plus Beaux Villages de France" (mooiste dorpen van Frankrijk), en de tv-kijkers van France 2 rekenen het tot de "villages préférés des Français" (favoriete dorpen van de Fransen).

Deze titels zijn overigens ruimschoots verdiend voor dit middeleeuwse stadje, emblematische plek in het historische departement Maine, zo'n 50 km westelijk van Le Mans.

Het stadje ligt aan de voet van een burcht uit de 11e eeuw, opgetrokken bovenop een rotsachtig voorgebergte dat de oevers van de Erve domineert. Willem de Veroveraar belegerde ze drie jaar lang. Tevergeefs. Burcht en donjon hielden stand: Willem keerde onverrichterzake huiswaarts. De vesting werd in de loop der tijden uitgebreid en verfraaid: poorten, vestingmuren, torens, uitkragingen en een schitterende verblijfsgebouw dat in de 17e eeuw werd toegevoegd. Het stadje was welvarend, deels dankzij de molens die op de rivier werden uitgebaat. Dit verklaart de rijkdom van de gebouwen binnen de stadsmuren. Bij de start van de wandeling van la Poterne ('gewelf') zie je de resten van verglaasde muren, een architecturale rariteit. En enkele km noordwaarts moet je zeker halt houden bij de verbluffende Dolmen des Erves, het oudste monument van Mayenne.
 
Zacht is de nacht
De Guide du Routard noemt dit een van de beste adressen voor een amoureuze nacht. Wij kunnen het alleen maar beamen! De Gîte des Fiancés is een stokoud maar minutieus gerestaureerd verblijf, verscholen in een steegje in het centrum. Echte gastvrijheid en verzorgde inrichting. Romantici, dichters en liefhebbers van oude stenen zijn bij voorbaat verloren. www.gitelesfiances.blogspot.com
 
Middeleeuwse nacht in de donjon
In de nobele en sobere donjon van Ferté-Clairbois dompel je jezelf onder in de vervlogen tijd van de middeleeuwen. Een weekend flirten met de historische waarheid: er is vuur, jazeker, in de haard, maar er is géén elektriciteit, géén stromend water. Je slaapt in het wachterslokaal, op een matras en (gelukkig) met een dekbed. En je mag zelfs kleren van die tijd aantrekken. Ontspannend én vreemd. www.mayenne-tourisme.com/preparez/idees-sejour/week-end-au-donjon
 

Vanuit Brussel: reken op 5 uur met de wagen, of 4 uur met de trein via Parijs.
www.mayenne-tourisme.com


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com