Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

jura frankrijk 2Het wijngebied van de Jura - In de Jura raak je nooit uitgekeken! Van Salins-les-Bains in de Arbois tot Saint-Amour in Sud Revermont voert de Route Touristique des Vins du Jura (de toeristische wijnroute van de Jura) langs de pittoreske wijndorpjes die behoren tot de Petites Cités Comtoises de Caractère. De wijnroute voert door het terroir van de beroemde Vin Jaune (gele wijn) en de Vin de Paille (strowijn). De wijnroute is bijna 80 km lang en heeft diverse prijzen gekregen zoals in 2008 de Prix Eden (vanwege het immateriële erfgoed ) en in 2009 de Prix National de l’Oenotourisme (vanwege het professionele netwerk). Onderweg brengt u een bezoek aan musea, abdijen, ateliers van kunstenaars en aan 135 wijndomeinen die het hele jaar geopend zijn voor proeverijen.

 

* Bewonder het historische erfgoed van de Arbois, de hoofdstad van de wijnen van de Jura en de geboortegrond van Louis Pasteur en breng een bezoek aan het « Musée de la vigne et du vin », het wijnmuseum dat zich bevindt in het kasteel van Pécauld.
* Wandel door de straten en de educatieve wijngaarden van Pupillin, een klein wijndorpje dat de “hoofdstad van Ploussard” wordt genoemd, naar de lokale druif waarvan een wijn wordt gemaakt met een bijzonder terroir.
* Geniet van een gastronomische lunch of diner in één van de « sites remarquables du goût » in Château-Chalon of Poligny, waar de wijnroutes van de Jura en de Comté elkaar kruisen. De gelijknamige kaas uit dit gebied heeft het kwaliteitskeurmerk AOP (Appellation d’Origine Protégée).
* Breng een bezoek aan bijzondere natuurgebieden, zoals de watervallen in het dal bij Baume-les-Messieurs en de “Grotte des Planches” die door erosie is ontstaan.
* Geniet van de « Vignoble du Jura », de wijngebieden behoren tot het label «Vignobles & Découvertes».

Wat u niet mag missen in de Jura:
    Arbois, Poligny en Lons-le-Saunier (Maison de la Vache qui rit®, thermen, golf)
    Baume-les-Messieurs: de abdij, het dal, de watervallen en de grot.
    Château-Chalon: de wijnkelders en de mooie panorama’s
    Saint-les-Bains: Grande Saline (zoutmijn, werelderfgoed van de UNESCO), thermen
    Sud-Revermont: de ruïnes van het kasteel van Chevreaux, het doodlopende dal met steile wanden van Gizia en Saint-Amour (met een oude apotheek en een Koninklijke gevangenis)

Hotels in de Jura

Enkele kleine wijngebieden op Google Maps - klik op de kaart voor meer info.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere artikelen Franse Jura