Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

jura fietsenDe Jura is de perfecte bestemming voor een fietstocht of fietsvakantie, ongeacht uw niveau. Het landschap is er prachtig. Er zijn maar liefst 2000 kilometer aan rustige fietspaden, 1.930 km voor mountainbikers waaronder het Bike Park en 3 terreinen met het FFC/FFCT label, 100 km voies vertes waaronder de Eurovélo 6 (van Nantes naar Budapest). Fiets zelf de twee « Tours de Jura » en de Grande Traversée du Jura of – speciaal voor klimliefhebbers – de 11 opmerkelijke cols.

De Franse Jura ligt parallel aan de Zwitserse grens. In de streek zijn Franse en Zwitserse invloeden te bespeuren. Je vindt ze terug in het soms ruige landschap, de strak gemaaide oneindige weiden, de mentaliteit van de bevolking en bebouwing. In de regionale keuken vol stevige maaltijden, komt de Franse verfijnde smaak volledig tot zijn recht en komt zelf de meest verwende fietser niets te kort.

Voor fietsliefhebbers is de Franse Jura een aanrader. Zo heeft ieder zichzelf respecterend dorp of stad een paar uitgepijlde fiets- en mountainbike routes. Afhankelijk waar je in de Jura bent, kun je veel of weinig hoogtemeters maken. De ultieme route is de 380 kilometer lange Grande Traversee du Jura, ofwel de grote oversteek van de Jura. Dat kun je onverhard per mountainbike doen of asfalt per racefiets. De GTJ kent overigens ook een variant om te wandelen (400 km), met nordic ski’s (175 km) en sneeuwrackets (100 km).

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere artikelen Franse Jura