Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

jura grande traversee juraHet Jura-gebergte staat bekend om zijn grootse landschappen. Dankzij “De grote oversteek van het Juragebergte” oftewel de “Grandes Traversées du Jura” (GTJ) is het mogelijk dit gebergte vanuit een nieuw perspectief te ontdekken. De GTJ bestaat uit een wandelroute, een mountainbikeroute en langlaufpaden, die allemaal dwars door de Jura lopen. Alle routes zijn voorzien van bewegwijzering.

Het is een unieke kans om door ravijnen, wouden, dorpen en langs bergmeren te trekken en de indrukwekkende natuur van de Jura te ontdekken. Hoogtepunten daarbij zijn bijvoorbeeld de “Saut du Doubs”, de “Cascades du Hérisson”, de “Col de la Faucille” en “Grand Colombier”. Daarnaast is het een uitstekende manier om kennis te maken met de lokale gastronomie en ambachtelijk bereide producten. Daarbij valt te denkan aan de “Saucisse de Morteau”, de Comté-kaas of de heerlijke Jura- en Bugey-wijnen.

 De GTJ per mountainbike
Ook de GTJ per mountainbike is vrij toegankelijk en te betreden vanaf mei tot en met oktober. Deze route van 380 km is de eerste mountainbike oversteekroute van Frankrijk. De route draagt het label "Grande Traversée VTT” van de Franse federatie van Cyclisme. De GTJ neemt mountainbikers mee langs steile rotswanden die variëren van 300 tot 1500 m in hoogte.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere artikelen Franse Jura