Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

gezinsski franse jura gebergteDe Montagnes du Jura vormen een kalkmassief in het oosten van Frankrijk, langsheen de Zwitserse grens. Het Juragebergte is 350 km lang en heeft zijn hoogste punt op 1.720 meter. Het is een dichtbij gelegen, toegankelijk en authentiek massief waar een zorgvuldig gekoesterde natuur alle ruimte krijgt die haar toekomt. ’s Winters kleurt het landschap wit en wordt de sfeer veeleer Scandinavisch dan zuiders. Maar hoe dan ook vormt de Jura de perfecte omgeving voor een geslaagde gezinsvakantie.

Enkele voorbeelden van gezinsformules:

100% Sport
In Cap’vacances, het vakantiedorp van Chapelle-des-Bois, zie je mutsen en skipakken in alle maten. Gezinnen vertoeven er immers graag voor een weekje op de latten! We bevinden ons hier net buiten het woud van Le Risoux, op enkele kilometer slechts van het skistation Les Rousses. Dit is ook een langlaufparadijs en een gedroomd gebied voor raketwandelingen, jöringski en tochten met de hondenslede. Het vakantiedorp biedt de ideale formule voor het hele gezin. Zo is er de Miniclub tot 6 jaar, de Juniorclub tot 13 en de Club Jeunes tot 17 jaar. Er is bovendien een overdekt zwembad en een wellnesscentrum. Breng hier uw all-inwintervakantie door.
www.capvacances.fr/vacances-ski-jura-chapelle-des-bois.html

Wellness en ontspanning
Chalet Lipivhèl in Foncine-le-Haut biedt volop natuur, openlucht en wellnessmogelijkheden, ideaal voor wie aan herbronning toe is. Dit charmante chalet heeft bij de gîtes de France maar liefst 4 korenaartjes. Het telt drie grote kamers en op het terras bevindt zich een houtgestookt buitenbad. De kachel ernaast verwarmt het water tot 40°, die de sneeuw en de winterse temperatuur zo doen vergeten, ontspannen ondergedompeld... www.chaletdecharme-jura.com
 
Proeven en smullen
Voor lekkerbekken die graag nieuwe culinaire horizonten verkennen is dit de hoorn des overvloeds. Het smullen begint in Les Rousses al met een ontbijt in de Ferme du Père François!
Confituur van het huis, koekjes en koffiebroodjes, zo uit de oven, de onovertroffen aroma’s van koffie en grootmoeders chocolademelk, een assortiment theesoorten, ontbijtgranen, ter plaatse bereide kaas en yoghurt... Heerlijk! En net wat je nodig hebt aan het begin van een dag in de gezonde buitenlucht.
Hotel en restaurant kiezen resoluut voor een inrichting in bergstijl. Ze bevinden zich dan ook op enkele minuutjes van de skiliften en de vertrekplaats van de langlaufpistes.
www.perefrancois.fr

www.montagnes-du-jura.fr/nl/
 
Hoe komt u er:
Per auto: 700 km vanuit Brussel, 900 km vanuit Amsterdam. Met de Thalys-hogesnelheidstrein via Parijs: 5u30 vanuit Brussel, 8u00 vanuit Amsterdam.
Met het vliegtuig: 1 uur vliegen tot Genève en dan nog 50 km met de auto.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere artikelen Franse Jura