Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Van Oost-België tot de Chemin des Dames heeft de Eerste Wereldoorlog diepe sporen nagelaten in onze contreien. Miljoenen Europeanen tonen belangstelling voor deze gedeelde geschiedenis.

Naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog wordt de grenszone van Engeland, via Pas-de-Calais, het departement Nord, België tot de Somme en Aisne het middelpunt van een aantal ambitieuze toeristische en culturele projecten, zoals het project " Great War: Between the Lines ".

Dit project wordt gesteund door het Interregprogramma 2 Zeeën om deze gebieden zo goed mogelijk voor te bereiden op de herdenkingsplechtigheden van 2014 honderd jaar na de Eerste Wereldoorlog. De bedoeling is met name om het publiek, en dan in het bijzonder jongeren en de inwoners van de regio, een betere toegang te geven tot het culturele en onroerende erfgoed van de Grote Oorlog. Door de handen in elkaar te slaan wensen de partners de idee van een gemeenschappelijk verleden te promoten en inzicht te verschaffen in de gebeurtenissen en het erfgoed van de Eerste Wereldoorlog.

Ze willen ook wijzen op de gevolgen ervan voor de samenleving waarin de Europese burgers vandaag leven. Wat de partners beogen, is dat er meer bezoekers de regio bezoeken, dat er over dit conflict meer informatie, onderricht en recreatie wordt georganiseerd en dat er een aanbod komt aan kwaliteitsvolle erfgoeden herdenkingssites, verenigd in een netwerk. Het project «Great War» put zijn inspiratie uit het beeld dat het publiek nu heeft van oorlog en vrede, en bevordert tegelijkertijd de economische ontwikkeling van de betrokken regio’s.

Het INTERREG IVA-programma 2 Zeeën co financiert grensoverschrijdende samenwerkingsprojecten. Economische competitiviteit, milieu en leefbaarheid zijn de prioriteiten. Via zijn distributiekanaal pleit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling voor de ontwikkeling van de grenszone aan beide zeeën (Kanaal en Noordzee).

www.wegenvanherdenking-noordfrankrijk.com
www.greatwar1418.eu
www.opstapinnoord-frankrijk.com
Dienstregeling kunt u zien op www.thalys.com


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere artikelen Noord Frankrijk