Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

La Piscine (Frans voor zwembad) is een kunst en "industrie"museum in de stad  Roubaix in het noordelijk deel van Frankrijk. De volledige naam is La Piscine-Musée d'Art et d'Industrie André Diligent of Le musée d'Art et d'Industrie de la ville de Roubaix. Meestal wordt er echter gesproken over "La Piscine" omdat het museum is gehuisvest in een voormalig binnenzwembad met een opmerkelijk art deco interieur.

Het zwembad werd gebouwd tussen 1927 en 1932 door architect Albert Baert. Het zwembad werd gesloten in 1985 en werd door de architect Jean-Paul Philippon omgebouwd tot museum. De opening was in het jaar 2000. Het museum heeft een moderne entree-hal, speciale tentoonstellingsruimtes en een nieuw aangelegde tuin met terras voor consumpties.

In het adembenemende decor van het vroegere zwembad in art-decostijl, daar waar alle “Roubaisiens”, jong en oud en arm en rijk elkaar destijds ontmoetten, exposeert LA PISCINE, KUNST- EN INDUSTRIEMUSEUM nu collecties van schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen, textiel, mode, design en keramiek.

In een uniek decor, waar Neptunus water spuwt in een bassin dat baadt in het licht van twee prachtige glas-in-loodramen (opgaande en ondergaande zon), krijgt een van de mooiste gebouwen die tussen de twee wereldoorlogen werden gebouwd, een nieuw leven dankzij het talent van architect J.P. Philippon (die ook heeft meegewerkt aan de verbouwing van het Musée d’Orsay).

http://www.roubaix-lapiscine.com/

http://www.lille3000.eu
http://www.renaissance-lille.com
http://www.opstapinnoord-frankrijk.com
Naar Noord Frankrijk met de Thalys: www.thalys.com

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere artikelen Noord Frankrijk