Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

EXPO De Italiaanse dromen, Antoine Watteau en de Franse landschappen van de 18de eeuw 25 september – 17 januari 2016 in Musée des Beaux-Arts de Valenciennes. Het museum heropent na 1 jaar met deze grootse tentoonstelling. Antoine Watteau (1684-1721) is geboren in Valenciennes en het museum heeft een prestigieuze collectie schilderijen van deze schilder. Recent is een belangrijk werk van Watteau geschonken aan het museum. Het betreft een schilderij van een waterval, geïnspireerd op de cascade van Tivoli in de buurt van Rome.

Dit tot voor kort onbekende schilderij laat de fascinatie van Watteau voor Italië zien, een land waar nooit is geweest. Aan de hand van het thema Italiaanse dromen zullen we de bekende werken van Watteau met een ander oog bekijken. Lang leve la dolce vita!

Na het Louvre vind je hier de meest uitgebreide collectie Vlaamse schilderijen uit de 17de eeuw. In de speciale Rubenszaal hangen meerder metershoge werken van deze Vlaamse meester. Verder een uitgebreide collectie Gallo-Romeinse archeologische vondsten. In de geboortestad van de schilder Watteau en de beeldhouwer Carpeaux vind je ook een prestigieuze collectie werken van hun hand. Er zijn ook speciale tast-rondleidingen voor slechtzienden.

Het museum van Valenciennes uit het begin van de 20ste eeuw hoort tot de Paleizen van Schone Kunsten die typerend zijn voor de Derde Franse Republiek. De grote ruimtes hebben monumentale proporties waar prestigieuze kunstwerken te zien zijn. In Valenciennes gaat het om voorwerpen van Gallo-Romeinse archeologie tot werken uit de 20ste eeuw met als hoogtepunt de Vlaamse schilderkunst uit de 17de eeuw en de grote beelden uit de 19de eeuw.

Na 3 jaar van werkzaamheden is de tentoonstellingsruimte verdubbeld (4.400 m2) en is het een modern museum met een conferentieruimte, boekenwinkel, educatieve ruimtes.

Musée des Beaux-Arts de Valenciennes

http://www.lille3000.eu
http://www.renaissance-lille.com
http://www.opstapinnoord-frankrijk.com
Naar Noord Frankrijk met de Thalys: www.thalys.com


imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Musée des Beaux-Arts in Valenciennes op Google Maps

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere artikelen Noord Frankrijk