Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Vimy Ridge National Historic Site of Canada. Bovenop de heuvelrug van Vimy aan de vlakte van Lens, op de plek waar de Canadese troepen de Slag bij Vimy behaalden in april 1917, torenen de twee witte zuilen van het gigantische Canadese oorlogsmonument. 6.000 ton steen, 27 meter hoog.

Het werk van de Canadese architect en beeldhouwer Walter Seymour Allward. De zuilen staan symbool voor de vriendschap tussen Canada en Frankrijk en hun samenwerking in de strijd voor een gemeenschappelijk doel: vrede en vrijheid.

De bouw van de torens en de twintig ter plekke gebeeldhouwde beelden duurt niet minder dan twaalf jaar. De moeilijkheden liggen voornamelijk in de na vier jaar intensieve strijd uiterst onstabiele, met bomscherven en mijnen bezaaide bodem. De fundering alleen al bestaat uit 15.000 ton gewapend beton.

Het beroemdste beeld van de beeldengroep is uit een blok kalksteen van 30 ton gehouwen en stelt een diep bedroefde vrouw– de jonge Canadese natie – voor die haar doden betreurt. Op de muur van het monument staan de namen van de 11.285 tijdens de Eerste Wereldoorlog op Frans grondgebied gesneuvelde soldaten, wier lichamen nooit geborgen zijn. In het park bij het monument is voor elke omgekomen soldaat een Canadese den geplant.

In totaal hebben meer dan 60.000 Canadezen het leven gelaten in de Eerste Wereldoorlog. Het Canadian National Vimy Memorial, zoals het monument officieel heet, is gewijd aan hun herinnering. Het monument beslaat een terrein van 107 hectaren, grotendeels met bomen beplant. Van de tunnels en loopgraven is een deel bewaard gebleven. Zij maken de bitterheid van de strijd die de Canadezen op 10 april 1917 geleverd hebben om deze heuvelrug in te nemen en zo de weg naar het bezette Arras vrij te maken invoelbaar. Deze overwinning – een van de weinige op dit front vóór 1918 – blijft een belangrijk moment in de geschiedenis van het moderne Canada.

Adres:
Chemin des Canadiens - 62580 VIMY

Contact:
CENTRE D'INTERPRÉTATION DU MÉMORIAL - MINISTÈRE CANADIEN DES ANCIENS COMBATTANTS

Tel:
+33 (0)3 21 50 68 68

Website:
www.vac-acc.gc.ca

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere artikelen Noord Frankrijk