Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Fromelles (Pheasant Wood) Military Cemetery is een Britse militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen in de Franse gemeente Fromelles in het Noorderdepartement.

De begraafplaats werd ingehuldigd in 2010 en was daarmee de eerste nieuwe begraafplaats van de Commonwealth War Graves Commission in een halve eeuw tijd. De begraafplaats ligt aan de noordelijke dorpsrand en telt 250 gesneuvelde Australiërs en Britten, van wie al een honderdtal konden worden geïdentificeerd.

Geschiedenis
Tijdens de Eerste Wereldoorlog lag Fromelles aan het front. Bij de Slag bij Fromelles op 19 en 20 juli 1916 vielen een Australische en Britse divisie de Duitse posities aan. De geallieerden leden er echter zware verliezen en er vielen duizenden Australische en Britse doden. Vele gesneuvelden konden niet worden teruggevonden en werden later herdacht op het nabijgelegen V.C. Corner Australian Cemetery and Memorial.

In het begin van de 21ste eeuw werden bij historisch onderzoek met behulp van luchtfotografie massagraven ontdekt nabij het Bois du Faisan (Pheasant Wood) bij Fromelles. In 2009 werden de lichamen opgegraven en de volgende jaren werden er verschillende met behulp van DNA-onderzoek geïdentificeerd. De CWGC kreeg ondertussen van de Britse en Australische overheid de vraag een begraafplaats in ter richten voor de teruggevonden gesneuvelden. De begraafplaats werd vanaf januari 2010 in gebruik genomen en op 19 juli, bij de 94ste verjaardag van de Slag bij Fromelles, ingehuldigd.

OORLOGSMUSEUM VAN FROMELLES
Dit museum, dat begin juli 2014 haar deuren opent, komt tot stand door een Frans-Australische samenwerking. Het ligt vlakbij de in 2010 geopende nieuwe militaire begraafplaats, het laatste officiële kerkhof van Wereldoorlog I. Dit museum presenteert een collectie van de leden van de vereniging 'Fromelles et Weppes, terre de mémoire 14-18' en geleende museumstukken van de Australische regering over de geschiedenis van de Slag bij Fromelles en beschrijft de levensloop van enkele soldaten die bij deze slag betrokken waren. Op 19 en 20 juli 1916 vind rond Fromelles in 24 uur tijd een ware veldslag plaats. Ruim 8500 soldaten worden na afloop vermist, zijn gewond of omgekomen.

OORLOGSMUSEUM VAN FROMELLES
Rue de la basse ville 59240 FROMELLES
Site internet : http://www.musee-bataille-fromelles.fr

www.wegenvanherdenking-noordfrankrijk.com
www.greatwar1418.eu
www.opstapinnoord-frankrijk.com
Dienstregeling van de Thalys kunt u zien op www.thalys.com

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere artikelen Noord Frankrijk