Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

loretteElk deelgebied heeft wel een paar plaatsen die getuigen van de gevechten die er tijdens beide wereldoorlogen plaatsgevonden hebben en de herinnering bewaren aan de strijders die eraan deelnamen.

Om deze plaatsen in eigen tempo te ontdekken, zijn de Wegen van Herdenking uitgebreid met fiets- en wandeltochten. Elke tocht is ontworpen als een thematocht met diverse te bezoeken plaatsen, beschreven in een geïllustreerde routebeschrijving met historische feiten. De tochten zijn te raadplegen via de mobiele telefoon of te downloaden via internet. De oorlogen zijn teruggebracht tot menselijke maatstaven en op originele manier gebruikt om een streek en zijn erfgoed te leren kennen.


De belangrijke plaatsen van de Eerste Wereldoorlog in de Artois
Tijdsduur Ongeveer 3 uur - Afstand 29,5 Km
In 1915 neemt het Franse leger de heuvel van Notre-Dame-de-Lorette weer in. In 1917 bevrijden de Canadezen de heuvelrug van Vimy, Vimy Ridge. De herdenkingsmonumenten in de heuvels van de Artois getuigen nu nog van deze belangrijke momenten in de Eerste Wereldoorlog.

De Slag bij Fromelles
Tijdsduur 2h30 env. - Afstand 10,6km
On 19 July 1916 Australian soldiers fought alongside their British counterparts in an attack at Fromelles to divert enemy resources from the main Somme Offensive. Today the mass graves in Pheasant Wood, discovered in 2008, and the new Fromelles Museum bear witness to this major event in the history of the Australian nation.
   
In de voetstappen van Wilfred Owen

Tijdsduur 2h env. - Afstand 7,3 km
Op 4 november 1918 lanceert het Britse leger een offensief in Ors met als doel de overkant te bereiken van het Sambrekanaal. Wilfred Owen was een van de soldaten die op die dag sneuvelden. Hij stond in Groot-Brittannië bekend als een van de beste Britse dichters uit de twintigste eeuw.

Van Ablain-Saint-Nazaire naar Notre-Dame-de-Lorette
Tijdsduur : 1h30 - Afstand : 6,5 Kms
Ablain-Saint-Nazaire ligt aan de voet van de heuvel van Notre-Dame-de-Lorette. Het dorp ligt in puin na de Franse offensieven in de Artois in 1915. Na de oorlog wordt Ablain herbouwd. Op de heuvel komt de grootste Franse militaire begraafplaats te liggen.

Lees meer.......


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere artikelen Noord Frankrijk