Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

parade mediumRenaissance is een groots cultureel festijn met kunst in de openbare ruimte, metamorfoses, participatieve kunst en grootse tentoonstellingen in de musea. Vier maanden lang richt Lille de blik naar buiten en staan wereldsteden centraal die, net als Lille, zichzelf opnieuw hebben uitgevonden. Ga mee op reis naar Rio, Detroit, Eindhoven; Phnom Penh of Séoul. Alle info over dit culturele festijn vind je op www.renaissance-lille.fr

 OPENINGSPARADE

ZAT 26 sept. 2015 - 20:00 GRATIS

Praalwagens, samba, heftig slagwerk, dj’s, vj’s, reuzenmarionetten, vliegshows, projecties, video’s en lovertjes ... Groot project met Brazilië als thema waaraan verenigingen, dansscholen, inwoners, studenten, conservatoria en muziekscholen, batucadabands, harmonieën en accordeonisten van
de Rijselse metropool meewerken.
Met: Brasil Afro Funk, la Cie du Tire-Laine, Idiotape, Dundu, Art Point M, Transe Express, Groupe F, Cosmo AV..

STEDELIJKE METAMORFOSES

metamorfose mediumDecors van het Carnaval van Rio, een opblaasbare reuzenlotus, wolken die in het station Lille Flandres boven uw hoofd hangen, een interactief symfonisch orkest in een kerk, ... De stad krijgt een ander aanzicht en kunst loert werkelijk om elke straathoek.

    RAMBLA BRÉSILIENNE → Rue Faidherbe
    THIERRY FOURNIER - Kleiner geheel → kerk Ste Marie-Madeleine
    CHOI JEONG HWA : Breathing Flower → Hospice Comtesse / Love Me → Handelscentrum Euralille / Flowers Chandelier → Stadhuis - JR →      Grand’Place
    FRANCIS KURKDJIAN - Stratus → Hospice Comtesse
    PANO CITY → Îlot Comtesse
    BRAZILIAANSE TOTEM → Place du Marché in Wazemmes
Klik hier voor een kaart met de metamorfoses
    

seoul1 mediumWERELDSE WEEKENDEN

    Weekend Détroit - vrijdag 2 - zondag 4 okt. 2015
    Weekend Seoul - vrijdag 16 - zondag 18 okt. 2015
    Weekend Eindhoven - vrijdag 6 - zondag 8 nov. 2015
    Weekend Rio - vrijdag 11 - zondag 13 dec. 2015
    Weekend Phnom Penh - vrijdag 8 - zondag 10 jan. 2016
Klik hier voor een agenda met alle evenement in het kader van Renaissance
    

TENTOONSTELLINGEN

pba lille joie de vivre medium26 september – 17 januari 2016
Joie de vivre
Paleis voor Schone Kunsten, Lille
Vreugde in al haar vormen staat centraal. In schilderijen, beeldhouwwerken, fotografie, film en muziek. Vreugde in de kunst uit zich in een ongekende dynamiek en kleurgebruik bij oude meesters en hedendaagse kunstenaars als Bruegel, Rubens, Chardin, Boucher, Fragonard, Tiepolo, Watteau, Carpeaux, Monet, Renoir, Matisse, Picasso, Dufy, Bourdelle, Chagall, Frank Capra, Stanley Donen, Doisneau, Brassai, Koons, etc. Meer dan 120 werken... Kortom, een tentoonstelling waar je blij van wordt.
    

26 september – 17 januari 2016
Expo Phnom Penh
Hospice Comtesse, LilleOp 17 april 1975 nemen de soldaten van de rode khmer bezit van de stad Phnom Penh. In drie dagen tijd zoeken meer dan 1,5 miljoen inwoners hun toevlucht. De hoofdstad van Cambodja wordt een spookstad. Het duurt tot midden jaren 90 voordat de stad opnieuw tot leven komt. Een 20-tal kunstenaars laat aan de hand van foto’s, films, street art en beelden de wederopstanding en de kracht daarachter zien.

    

26 september – 17 januari 2016
Séoul, snel, snel & Tu dois changer ta vie|
Tripostal, Lille
Dit vroegere postsorteercentrum is nu de expositieruimte van Lille3000. Dit najaar zijn er tegelijkertijd 2 tentoonstellingen.« Séoul vite, vite vite » en « tu dois changer ta vie ».
Séoul, snel ,snel! neemt een duik in de energie, dynamiek en hypermoderniteit van het Zuid-Koreaanse Seoul en leer tegelijkertijd zijn traditionele volkscultuur kennen.
Tu dois changer ta vie! kaart de de meest uiteenlopende thema’s aan: wetenschap, filosofie, nieuwe technologieën… Het parcours is opgezet als een geluksspel waarin de bezoeker de hoofdrol speelt.
    

26 september – 17 januari 2016
Detroit
Gare Saint Sauveur, Lille
Het voormalige goederenstation GARE SAINT SAUVEUR en het MOCAD, Museum of Contemporary Art of Detroit, slaan de handen in elkaar. Aan de hand van beeld, geluid en grote installaties geven kunstenaars hun visie op de oude Motor City en op de nieuwe aangezichten van de stad, waarmee zij aanleiding geven tot de geboorte van de «City of Dreams». In de Gare Saint Sauveur is ook ruimte voor concerten, spelen, voorstellingen, filmvoorstellingen voor kinderen, Hotel Europa, stadsboerderijen, ...
   

detroit medium2 oktober - 10 januari 2016
Là où commence le jour
LaM, Villeneuve d’AscqDeze expositie gaat over de emancipatie van het individu en de herkenning van de wereld om zich heen. Bij de 120 hedendaagse werken is er veel aandacht voor video, fotografie en beeldhouwwerken van de jaren 60 tot nu. De werken zijn van internationaal gerenommeerde kunstenaars als Dieter Appelt, Alighiero Boetti, Yves Klein, Jeppe Hein, Laurent Pernot en Sue-Mei Tse. De expositie nodigt uit voor een innerlijke reis: Welke weg te gaan in het leven? Waar is het eind? Wat is de zin van dit alles?


24 oktober – 21 januari 2016
Chagall en de bron van de muziek
Museum La Piscine, RoubaixMuziek speelde bij Chagall een grote rol. Centraal staat een kunstwerk dat hij in 1967 maakte voor de NYC Lincoln Center Metropolitan Opera House. Het is de derde expositie in korte tijd (2007: keramiek en 2013: volume) die het museum aan Chagall wijdt.

chagall palet medium24 oktober – 31 januari 2016
Chagall, van het palet tot het vak
MUba Tourcoing
Chagall was in zijn kunstenaarsbestaan altijd op zoek naar de authentieke kleuren en materie. Hij uitte zich dan ook in verschillende vormen, waaronder weefgetouwen en wandtapijten. Deze werken worden in deze expositie groots getoond.

www.renaissance-lille.fr

http://www.lille3000.eu
http://www.renaissance-lille.com
http://www.opstapinnoord-frankrijk.com
Naar Noord Frankrijk met de Thalys: www.thalys.com


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere artikelen Noord Frankrijk