Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

kastelen frankrijkOp ongeveer 250 km van de Nederlandse grens kun je een groot aantal kastelen vinden die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Een tip:Le ‘Chateau d’Hardelot’ is gelegen in Condette, aan het rand van het bos, een juweeltje voor natuur- en cultuurliefhebbers. Het middeleeuwse kasteeltje heeft een artistieke functie als Franco-Britische cultureel uitwisselingscentrum, ‘Centre Culturel de l’Entente Cordiale’. Regelmatig vinden er exposities, concerten en evenementen plaats. Het is ook een ideaal vertrekpunt voor wandelingen rondom het meer van Condette of door het bos van Ecault. Kijk ook op de site van het kasteel....

Herdenkingstoerisme in Nord Pas de Calais - deze streek heeft tussen 1914 en 1918 een lange loopgravenoorlog gekend die "minder" bekend was. Heel wat monumenten, musea en begraafplaatsen in Pas-de-Calais herinneren aan de dramatische gebeurtenissen van de Eerste Wereldoorlog.
Canadees memoriaal in Vimy: indrukwekkende gedenkingssite op de heuvelrug van Vimy. Ter nagedachtenis aan de Canadese soldaten die hier sneuvelden.
Notre-Dame-de-Lorette :  grootste Franse militaire begraafplaats.
Duitse begraafplaats ‘la Maison Blanche’ in Neuville-Saint-Vaast
Carrière Wellington:  museum over de Slag bij Arras; op 20 meter onder de stad ontdek je deze met emotie beladen plek …

www.wegenvanherdenking-noordfrankrijk.com
www.greatwar1418.eu
www.opstapinnoord-frankrijk.com

Van Noord naar Zuid kun je Béthune, Lens en Arras bezoeken: drie historische steden met veel bezienswaardigheden. Interessant is uiteraard het nieuwe Louvre- Lens museum in Lens.  Het Noord-Franse mijngebied staat op de Unesco werelderfgoedlijst - er zijn in de regio interessante musea over de mijnen en de steenkoolwinning? Meer over de streek Artois.....


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere artikelen Noord Frankrijk