Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Tirana (onbepaalde vorm: Tiranë) is de hoofdstad van Albanië. De stad zelf heeft 618.431 inwoners (2008) en is gelegen aan de Tiranë en de Lanë in het vlakste deel van het land, op 40 km van de havenstad Durrës.

Tirana werd in 1920 de hoofdstad van het land. In dat jaar was het nog maar een klein plaatsje, dat bij wijze van compromis tussen het noorden en het zuiden van Albanië de hoofdstad mocht worden. In de loop van de 20e eeuw is Tirana ooit veel grotere plaatsen als Shkodër, Durrës en Korçë gaan overvleugelen en is de stad in vrijwel alle opzichten de belangrijkste van het land geworden.


 

Centraal in de stad ligt het Skanderbegplein (Albanees: Sheshi Skënderbej), dat kolossale afmetingen heeft. Het is genoemd naar Albaniës nationale held Skanderbeg (geboren als Gjergj Kastrioti). Aan het plein staan onder meer verschillende regeringsgebouwen, het Nationaal Historisch Museum, Nationaal Theater voor Opera en Ballet, de nationale bank, de klokkentoren, de Et'hem Bei-moskee en het Skanderbegmonument. Op het Skanderbegplein beginnen de Bulevardi Zogu i Parë ('Zog I-boulevard'; noordelijke richting) en de Bulevardi Dëshmorët e Kombit ('Boulevard der Martelaren van de Natie'; zuidelijke richting). Laatstgenoemde laan huisvest eveneens een aantal overheidsgebouwen en eindigt op het Sheshi Nënë Tereza ('Moeder Teresaplein'), waar het hoofdgebouw en het rectoraat van de Universiteit van Tirana liggen. Net ten zuiden van dit plein ligt het 230 hectare grote Parku i Madh ('Groot Park'), de bij joggers, wandelaars en vissers populaire groene long van de stad, die wordt gedomineerd door een groot artificieel meer. Westelijk van de Bulevardi Dëshmorët e Kombit loopt parallel de Bulevardi Dëshmorët e 4 Shkurtit ('Boulevard der Martelaren van de Vierde Oktober'). Tussen beide lanen ligt ter grootte van een huizenblok het centrale stadspark Parku Rinia met het iconische restaurant Tajvani ('Taiwan').


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere citymaps