Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Damascus is de hoofdstad van Syrië. Damascus vormt een eigen gouvernement en is tevens de hoofdstad van het gouvernement Rif Dimashq. Het is een van de oudste steden ter wereld, mogelijk dé oudste stad ter wereld.

Er wonen 1,6 miljoen mensen in de stad, daarmee is het de op een na grootste stad van Syrië na Aleppo. In het gouvernement wonen ongeveer 6,5 miljoen mensen (2007). In de volksmond heet de stad Sjam.

De stad ligt te midden van een buitengewoon grote en vruchtbare oase en dankt haar bestaan aan de rivier Barada, die de oase van water voorziet. Het is waarschijnlijk door deze ligging, aan de rand van een droog gebied, dat Damascus van oudsher in verband wordt gebracht met de Hof van Eden. En niet alleen het Paradijsverhaal, maar vele andere gebeurtenissen uit de bijbel zouden in en rondom Damascus hebben plaatsgevonden. Hier doodde Kaïn zijn broer Abel, werd Abraham geboren en vonden Maria en Jozef een schuilplaats. De voetstappen van de profeet Mohammed zijn in een voorstad van Damascus te zien, Paulus werd hier bekeerd en het hoofd van Johannes de Doper werd in deze stad vereerd. Dit aureool van heiligheid is altijd om Damascus blijven hangen, ook toen de stad haar belangrijke politieke en religieuze positie allang had verloren.

Voor meer informatie zie ook onder de kaart

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.De eerste opgravingen in Damascus dateren van ongeveer 2500 v.Chr. De eerste vermelding van Damascus in geschriften dateert van ongeveer 1500 v.Chr.

Damascus was de hoofdstad van een krachtig rijk van de Arameeërs in de 9e eeuw v.Chr. De Assyriërs onder Sargon II veroverden de stad in 732 v.Chr.

Later ging de stad over naar het Nieuw-Babylonische Rijk en weer later naar het Achaemeniden rijk in Perzië.

In 332 v.Chr. veroverde het leger van Alexander de Grote de stad. Hierna bleef de stad zo'n duizend jaar onder de invloed van hellenistische en Romeinse culturen.

In 635 werd de stad door de Arabieren veroverd. Onder de dynastie der Omajjaden werd Damascus de hoofdstad van het Arabische Rijk van 661 tot 750. De kalief, afkomstig uit dezelfde dynastie, had hier ook zijn zetel. Deze periode geldt als een bloeiperiode van de stad en er werden diverse grote moskeeën gebouwd, waarvan de Omajjadenmoskee verreweg de belangrijkste is.

In 750 werden de Omajjaden verslagen door de Abbasiden en verloor Damascus zijn functie als hoofdstad van het rijk aan Bagdad.

In 1260 veroverden de Mammelukken de stad.

In 1516 veroverde het Osmaanse Rijk de stad en dat bleef het onder bewind houden tot de Eerste Wereldoorlog.

In de Eerste Wereldoorlog veroverde Generaal Allenby namens het Verenigd Koninkrijk, gesteund door Arabische troepen (zie: Arabische Opstand), de stad op de Osmanen. Later werd Damascus de hoofdstad van het Franse mandaatgebied Syrië.

Na de Tweede Wereldoorlog werd Syrië onafhankelijk en Damascus de hoofdstad van dat land.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere citymaps