Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Doesjanbe is de hoofdstad van het Centraal-Aziatische Tadzjikistan en van de Regio ondergeordend aan de republiek. De stad ligt in de Hisorvallei en telde in 2000 562.000 inwoners.

Doesjanbe bestaat nog geen honderd jaar. De stad werd vanaf 1924 planmatig gebouwd op de plaats waar het Rode Leger een dorp had verwoest. Het dorp heette Doesjanbe-bozor, wat in het Perzisch de maandagmarkt betekent. Later werd deze naam verkort tot Doesjanbe ("maandag"), in het Engels gespeld als Dushanbe. De stad werd uitgebouwd als hoofdstad van Tadzjikistan, dat vanaf oktober 1924 een autonome republiek binnen de Socialistische Sovjetrepubliek Oezbekistan was. Op 15 oktober 1929 werd de Sovjetrepubliek Tadzjikistan gevormd, de republiek die op 9 september 1991 een onafhankelijk land werd. Van 1929 tot 1961 heette de stad Stalinabad.
 

 

Voor meer informatie zie ook onder de kaart      [Terug naar index met alle steden]

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.Na 1924 groeide het inwoneraantal flink. In 1925 waren er nog 6000 inwoners, in 1939 waren dat er 83.000 en bij de val van de Sovjet-Unie woonden er ongeveer 300.000 mensen in de stad. Ten tijde van de Sovjet-Unie bestond een groot deel van de bevolking van Doesjanbe uit Russen. Sinds de onafhankelijkheid van Tadzjikistan en de daaropvolgende burgeroorlog, zijn de meeste Russen vertrokken en is er een instroom geweest van Tadzjieken uit andere delen van het land.

Doesjanbe is een belangrijk centrum van de katoenindustrie. De stad is ruim opgezet, met veel bomen, fonteinen en brede straten.

Enkele bezienswaardigheden in de stad zijn:

    standbeeld van Ismoil Somoni
    Rohat Theehuis (Choichonai Rohat)
    presidentiële paleis
    standbeeld van Avicenna
    verscheidene bazaars en parken


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere citymaps