Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Bamako is de hoofdstad en grootste stad van het Afrikaanse land Mali. De stad heeft een bevolking van 953.600 inwoners (2004 census) en ligt aan de rivier de Niger in het zuidwestelijke deel van het land.

Bamako is het regeringscentrum van het land. De stad heeft tevens een haven aan de rivier en is een regionaal handelscentrum. Er zijn ook industrieën: de belangrijkste zijn de textielindustrie, de vleesverwerkende industrie en de metaalindustrie. Ook is er visserij op de Niger.

Voor meer informatie zie ook onder de kaart

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Ten tijde van het Koninkrijk Mali was het een belangrijk centrum voor (moslim)scholing. Tegen de 19e eeuw was het belang van de stad echter afgenomen. In 1883 werd de regio ingenomen door Franse troepen en in 1908 werd Bamako de hoofdstad van Frans Soedan.

Het weer in Bamako kan zeer onplezierig worden in delen van het jaar als een droge harmattanwind zand en stof van de Sahara aanvoert. Het regenseizoen in Bamako is van mei tot oktober.

In Bamako is het Musée national du Mali gevestigd met archeologische en etnologische collecties.

Bamako behoort niet tot één van de acht regio's van Mali maar is een afzonderlijk district. Dit district is ingedeeld in zes communes (genummerd van I tot en met VI) en staat onder leiding van een burgemeester. Bamako wordt volledig omringd door de regio Koulikoro.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere citymaps