Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Bandar Seri Begawan is de hoofdstad van het Aziatische sultanaat Brunei. De stad bestaat uit twee delen: het eigenlijke Bandar Seri Begawan en het dichtbevolkte Kampong Ayer. In 1995 bedroeg het totaal aantal inwoners circa 46.000.

In de 7e eeuw was het gebied al bewoond, al lag de hoofdstad niet steeds op dezelfde plaats als tegenwoordig. Met de bouw van de huidige stad werd begonnen in 1906, toen de Britse resident McArthur mensen aanmoedigde om zich op een nieuwe landaanwinning aan de westoever van de Bruneirivier te vestigen. Tot 3 oktober 1970 heette de stad simpelweg Brunei Town.

Voor meer informatie zie ook onder de kaart

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

In de stad zijn fabrikanten van meubels, textiel, kunstnijverheid, en hout gevestigd. Daarnaast wordt er aardolie en aardgas verhandeld. Ook bevinden zich hier de Royal Ceremonial Hall, de Royal Regalia Building, en het Brunei History Center. Bandar Seri Begawan huisvest sinds 1985 de universiteit van Brunei Darussalan, en is tevens de woonplaats van sultan Hassanal Bolkiah. Ook staat hier een van de grootste moskeeën van Azië, de Sultan Omar Ali Saifuddin-moskee.

Door de stad loopt de Bruneirivier, die uitmondt in de Baai van Brunei. Hier bevindt zich de haven, die geschikt is voor oceaanschepen.
 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere citymaps