Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Pyongyang is de hoofdstad en regeringszetel van Noord-Korea. De stad ligt in het zuidwesten van het land aan de rivier de Taedong en telt ruim 3 miljoen inwoners.

Voor meer informatie zie ook onder de kaart

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

De eerste nederzettingen aan de rivier zijn ongeveer 2000 jaar geleden gesticht. In 497 werd de stad de hoofdstad van het koninkrijk Koguryo. In 668 kwam dat koninkrijk ten val door aanvallen vanuit China, waarna de stad gedurende lange tijd van de kaart verdween.

Ongeveer 250 jaar later werd de stad opnieuw gesticht en het werd de tweede hoofdstad van het koninkrijk Koryo, naast Kaesong. Sindsdien is de stad blijven groeien, ondanks het feit dat het diverse malen aangevallen en veroverd werd, onder meer door Japanners en Mongolen.

In de Chinees-Japanse oorlog (1894 - 1895) werd de stad vrijwel compleet verwoest. Vanaf 1910 volgde een periode van Japanse bezetting, die duurde tot het moment dat het Sovjet-leger de stad, tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog in 1945, bevrijdde.

Pyongyang werd na de oorlog uitgeroepen tot hoofdstad van het inmiddels afgescheiden noorden van Korea. De stad heeft daarna hevig geleden onder de Amerikaanse bombardementen in de Koreaanse Oorlog.

Na de Koreaanse Oorlog werd er een vrijwel compleet nieuwe stad gebouwd, die symbool moest zijn van het nieuwe, nu communistische Noord-Korea. De stad bestaat voor het grootste deel uit gebouwen in "stalinistische" stijl en typisch communistische betonnen flats. Niettemin zijn er enige gebouwen te vinden die in traditioneel Koreaanse stijl gebouwd zijn.

Op bijna iedere straathoek zijn beelden, posters of andere vormen van propaganda te vinden ter ere van de voormalige en huidige leider van het land, respectievelijk Kim Il-sung en zijn zoon Kim Jong-il. Ook afbeeldingen van Lenin en Stalin, de grondleggers van het communisme, zijn talrijk aanwezig. Reclame was tot voor kort in het geheel niet te vinden; sinds 2004 zijn enkele propagandaposters vervangen door reclameposters voor het automerk Pyeonghwa Motors.

Op diverse plaatsen zijn grote monumenten ter ere van de leiders, het land of de juche-ideologie. Voorbeelden zijn de 150 meter hoge Juche-toren en de Triomfboog, die net iets groter is dan de Arc de Triomphe (Parijs). Het hoogste gebouw van de stad is het onvoltooide Ryugyong Hotel. Voltooid zou het met 329 meter een van de hoogste gebouwen ter wereld zijn.
 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere citymaps