Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Vientiane (Laotiaans: ວຽງຈັນ Wieng Chan, IPA: [wiəŋ-ʧan]), is de hoofdstad van het land Laos en ligt in het Prefectuur Vientiane (Kamphaeng Nakhon Wieng Chan). De stad heeft ongeveer 400.000 inwoners. De stad ligt aan de noordelijke oever in een bocht in de Mekong rivier.

Voor meer informatie zie ook onder de kaart

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

De naam Wieng Chan komt van Wieng (stad of plaats met muren) en Chan (de Lao vervorming van het Sanskriet woord Chandana dat sandelhout betekent). De Fransen romaniseerden de spelling tot Vientiane. Vientiane wordt samen met Phnom-Penh in Cambodja en Saigon (Ho Chi Minhstad) beschouwd als de 3 klassieke Franse indochinese steden. Dezen worden geassocieerd met de klassieke koloniale Europese architectuur. In de stad zijn ook 3 belangrijke tempels, te weten:
Pha That Luang-eigenlijk een zogenaamde stupa (that), en niet een tempel (wat)
Haw Pha Kaew
Wat Si Saket

Andere bezienswaardigheden:
Patuxai
Xieng Khuan

Geschiedenis

De stad heeft een lange geschiedenis en had verscheidene heersers (onder andere: Birmezen, Sukhothai, Vietnamezen en de Khmers) voordat koning Fa Ngum ze veroverde en bij het koninkrijk Lan Xang voegde. De hoofdstad van Lan Xang werd in 1533 verplaatst van Luang Prabang naar Vientiane. In 1707 werd de stad onafhankelijk nadat er een burgeroorlog had gewoed om de troonopvolging in Lan Xang. In 1828 werd de stad verwoest door koning Rama III van Siam nadat deze een belangrijke veldslag verloren had. De stad raakte ontvolkt. Toen Laos onder Franse heerschappij kwam werd Vientiane weer de hoofdstad van Laos. De koningen bleven echter in Luang Prabang, ook na de onafhankelijkheid tot de communistische machtsovername in 1975.
Wikimedia Commons     Meer mediabestanden die bij dit onderwerp horen, zijn te vinden op de pagina Vientiane
op

 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere citymaps