Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Rabat is de hoofdstad van Marokko. De stad hoort bestuurlijk tot de regio Rabat-Salé-Zemmour-Zaer, waarvan het de hoofdstad is. De stad Rabat in enge zin behoort tot de gelijknamige prefectuur Rabat. Inclusief Salé en Témara heeft Rabat 1.622.680

Voor meer informatie zie ook onder de kaart

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Rabat ligt aan de Atlantische Oceaan op de linkeroever van het Bou Regreg-estuarium, tegenover de plaats Salé. Doordat de haven dichtslibt neemt de betekenis af, maar Rabat heeft nog steeds een belangrijke textielindustrie.

De plaats van het huidige Rabat is al heel lang bewoond. De stad stond tijdens de Romeinse periode bekend als Sala. Er werd rond 700 een versterking gebouwd. In 1150 bouwde de Almohadische kalief Abd al-Mu'min hier een burcht die later de Kasbah van Oudaya zou worden, een moskee en een verblijf. Het geheel werd een ribat genoemd, een vesting. De huidige naam komt van Ribat Al Fath, wat "het kamp van de overwinning" betekent. Yaqub al-Mansur, een kleinzoon van Abd al-Mu'min, liet de vesting uitbreiden tot een ommuurde stad die diende als basis voor de Almohadische expedities in Andalusië.

Na 1253 volgde een periode van achteruitgang, omdat Fez tot hoofdstad was gekozen. Toen de Spaanse koning Filips III in 1609 besloot de Moren uit te wijzen, vonden duizenden van hen een schuilplaats in Rabat. Onder de dynastie van Alawieten begon voor de stad een periode van groei.

In 1912 werd Rabat de hoofdstad van het Franse protectoraat Marokko en de zetel van de resident. Nadat Marokko in 1956 onafhankelijk werd bleef Rabat de belangrijkste stad.

In Rabat is de Mohammed V-universiteit gevestigd.

marokko 2

Booking.com


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere citymaps