Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Kinshasa, voorheen Leopoldstad, is de hoofdstad en grootste stad van de Democratische Republiek Congo. Met een bevolking van ongeveer 7,5 miljoen is het ook een van de grootste steden van Afrika.

Het is een stad van scherpe contrasten met chique woonwijken, commerciële gebieden, twee universiteiten en zich uitbreidende sloppenwijken naast elkaar.

Voor meer informatie zie ook onder de kaart

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Kinshasa is gelegen aan de zuidoever van de Kongostroom, direct tegenover Brazzaville, hoofdstad van de Republiek Congo. De stad werd in 1881 door Henry Morton Stanley als handelspost gesticht en werd door hem Léopoldville (Leopoldstad) genoemd als eerbetoon aan koning Leopold II, die het enorme gebied bestuurde wat nu de Democratische Republiek Congo is. De post floreerde als laatste bevaarbare haven aan de Kongo voor de Livingstonewatervallen. Aanvankelijk moesten alle goederen die Leopoldstad bereikten vandaar door kruiers naar de haven van Matadi aan de Atlantische kust worden gebracht. De voltooiing van een spoorlijn in 1898 zorgde voor een levensvatbare manier van vervoer langs de rakken stroomafwaarts en stimuleerde de ontwikkeling van Kinshasa. In 1920 werd Kinshasa tot hoofdstad van Belgisch Kongo verheven, en verving daarmee het stadje Boma, dat aan zee lag.

In 1965 greep Mobutu Sese Seko met zijn tweede staatsgreep de macht in Congo. Hij begon een politiek van "Afrikanisering" met als doel de namen van personen en plaatsen te vervangen door Afrikaanse namen. In 1966 werd de naam Léopoldville gewijzigd in Kinshasa, naar een dorpje dat ooit op die plek stond. De stad groeide snel onder Mobutu en trok mensen aan vanuit het hele land, die hun geluk wilden zoeken in de stad of die etnische strijd waren ontvlucht. Dit bracht onvermijdelijke veranderingen teweeg in de etnische en linguïstische samenstelling van de stad. Hoewel de stad is gesitueerd in het gebied van de Bakongo is de lingua franca niet het Kikongo maar het Lingala.

Kinshasa heeft zwaar te lijden gehad van Mobutu's excessen en de Congolese Burgeroorlog die leidde tot zijn val. Desondanks is Kinshasa nog steeds een groot cultureel en intellectueel centrum met een florerende gemeenschap van musici en artiesten. De stad is ook het grote industriële centrum van het land en verwerkt veel van de natuurlijke producten die uit het binnenland komen.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere citymaps