Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Harare (tot 1982 Salisbury) is de hoofdstad van Zimbabwe. De stad telde ongeveer 1,4 miljoen inwoners bij volkstelling van 2002 en naar schatting ongeveer 2,8 miljoen mensen wonen in de agglomeratie. Harare is de grootste stad van het land en ook het politiek en economisch centrum.

De stad is een handelscentrum voor tabak, maïs, katoen en citrusvruchten. Verder worden er textiel, staal en chemicaliën gefabriceerd en is er een goudmijn in de buurt. Harare ligt op een hoogte van 1.483 meter en heeft een gematigd klimaat. In Harare bevindt zich onder andere de Universiteit van Zimbabwe, de grootste universiteit in het land. De Internationale Boekenbeurs van Zimbabwe is jarenlang de belangrijkste boekenbeurs van Afrika geweest.

Voor meer informatie zie ook onder de kaart

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

De stad werd gesticht door de Engelsen in 1890 als een fort door de Pioneer Column, een strijdkracht die gesticht werd door Cecil Rhodes, de stichter van Rhodesië. De stad kreeg oorspronkelijk de naam Fort Salisbury, naar de markies van Salisbury, die toen premier van Engeland was. Later werd de naam ingekort tot Salisbury. Salisbury werd een gemeente in 1897 en een stad in 1935. Zij was de hoofdstad van de federatie van Rhodesië en Nyasaland van 1953 tot 1963. Daarna bleef ze de hoofdstad van Zuid-Rhodesië en ze werd in 1965 de hoofdstad van Rhodesië onder premier Ian Smith. Sindsdien groeide Salisbury uit tot een moderne stad.

Toen Robert Mugabe in 1980 aan de macht kwam, wilde hij de Europese naam veranderen en uiteindelijk gebeurde dat op 18 april 1982. Toen herdacht het land het tweede jaar van de stichting van Zimbabwe.

Tegenwoordig wordt Harare zwaar getroffen door het onderdrukkende bewind van Robert Mugabe. De stad heeft te lijden van de landonteigening van blanke boeren en de daarop volgende ernstige economische teruggang. Diensten als het ophalen van vuilnis en het repareren van de straten liggen volledig stil. Ook de politieke situatie is instabiel; de gekozen raad werd naar huis gestuurd en werd vervangen door een raad van Mugabe’s volgelingen. In mei 2005 liet de Zimbabwaanse regering alle armere voorsteden slopen, bekend als de Operatie Murambatsvina. Dit gaf een scherpe reactie in de hele wereld, want het vond plaats zonder enige waarschuwing. De regering zei dat het hiermee een einde aan armoede wil maken, maar over het algemeen wordt aangenomen dat dit is gedaan om de mensen die de oppositie steunen de mond te snoeren. Er waren ook geen plannen voor het herbouwen van huizen.
 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere citymaps