Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Honiara is de naam van het hoofdstedelijk gewest en de gelijknamige hoofdstad van de Salomonseilanden, het op drie na grootste land van Oceanië.

Stadsbeeld
Honiara is een kleine plaats aan een kleine baai die als haven dient. Met 50.100 inwoners (2003) is Honiara een kleine stad maar toch de grootste stad in het land. De stad wordt doorkruist door Kukum Highway die zo'n 30 kilometer langs is en van Henderson Field in het oosten naar de wijk White River in het westen loopt. Aan de kust liggen de haven vanwaar de ferries naar de vele provincies vertrekken, enkele clubs, winkels en restaurants. De huizen in de stad variëren van krotten in de buurt van Chinatown tot bescheiden houten huizen op palen, met golfplaten daken, sommige uitgerust met airconditioning. Iets verder landinwaarts, op kleine bergruggen, liggen de duurdere huizen waar vooral internationale hulpverleners en bedrijfsmanagers wonen.
[bewerken] Industrie & transport

Honiara heeft in internationaal vliegveld: Honiara International Airport (tot november 2003: Henderson Field). De meeste toeristen in de Salomonseilanden komen het land binnen via het vliegveld. Het vliegveld ligt een kleine 10 km buiten de stad en is origineel in de Tweede Wereldoorlog aangelegd door Amerikaanse militairen.

Honiara is het hoofdkwartier van de nationale luchtvaartmaatschappij Solomon Airlines en van de South Pacific Forum Fisheries Agency. Exportgoederen, zoals kopra, kokosnoten en vis, worden met name via de haven uitgevoerd. De belangrijkste handelspartners zijn Maleisië, Japan, Zuid-Korea en Taiwan.

Binnenlands transport naar de eilanden vindt plaats via het vliegveld en de haven.

tussen november en april maar het verschil met de droge periode is niet heel groot. Met gemiddeld 2000 mm neerslag per jaar is het in Honiara iets droger dan gemiddeld in de Salomonseilanden (3000 mm). Ter vergelijking: de gemiddelde neerslag in Nederland bedraagt ongeveer 750 mm per jaar.

Voor het ontstaan van Honiara werden daar enkele van de bloedigste veldslagen van de Tweede Wereldoorlog gevoerd, de Slag om Guadalcanal. De baai waarin de haven van Honaira ligt dankt daar ook zijn naam aan: de Iron Bottom Sound (Nederlands: ijzerenbodembaai). Nadat de Amerikanen het eiland hebben ingenomen ontstaat er een stad rondom de militaire basis.

Wanneer, aan het eind van de Tweede Wereldoorlog, de Salomonseilanden weer een Brits protectoraat worden vervangt Honiara Tulaghi als hoofdstad. Na onafhankelijkheid in 1978 blijft Honiara de hoofdstad.

Na etnische spanningen in 2000 vestigt door Australië geleide vredesmissie RAMSI (Regional Assistance Mission to the Solomon Islands) zich in Honiara in 2003. Sindsdien is er sprake van een rustige en vreedzame situatie, waardoor investeerders en toeristen Honiara en de Salomonseilanden weer weten te vinden.

Een tsunami schrok in april 2007 het westelijk deel van het land op. Deze had geen gevolgen voor Honiara. Hierbij werden dorpen met de grond gelijk gemaakt en vielen 52 doden. De wederopbouw is weer bijna voltooid.

Bezienswaardigheden
    De parlementsgebouwen. Sinds de bouw in 1993 bieden deze traditionele gebouwen een comfortabele werkomgeving aan de circa 50 leden van de regering. De gebouwen kunnen op afspraak met de beveiliging bezichtigd worden.
    Het Nationaal museum waar kunstvoorwerpen van de Salomonseilanden te bezichtigen zijn en wordt verteld over het rumoerige verleden van de eilanden.
    De Botanische tuinen. Deze bevatten een grote variëteit aan orchideeën en andere planten uit het tropisch regenwoud.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere citymaps