Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Nassau  is de hoofdstad van de Bahama's. Met zijn 210.832 inwoners (volkstelling van 2000) is het de grootste stad van het land, waar 70% van de inwoners van de Bahama's woont.

Het belangrijkste vliegveld van de Bahama's, Lindling Pindling International Airport, ligt op 16 kilometer ten westen van het centrum van Nassau. Vandaaruit zijn er dagelijkse verbindingen met de grootste steden van de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en het Caraïbisch gebied.

Nassau heette vroeger Charles Towne of Charles Town; het is door de Spanjaarden tot de grond toe afgebrand in 1684, maar later herbouwd en Nassau genoemd in 1695, naar de Nederlandse stadhouder en koning van Engeland, Schotland en Ierland Willem III van Oranje-Nassau, in Groot-Brittannië bekend als William III & II.

Nassau ligt op het eiland New Providence. Het heeft een aantrekkelijke haven, een kleurrijke combinatie van architectuur uit de Oude Wereld en koloniale architectuur en een druk havengebied. Dankzij het tropische klimaat en het natuurschoon is Nassau een populaire toeristische bestemming met een beroemd nachtleven.

In de zomer komt de temperatuur zelden boven de 33 °C en 's winters is het overdag tussen de 20 en de 26 °C. De temperatuur komt zelden onder de 10 °C.

De nabijheid van de Verenigde Staten – het ligt op slechts 290 km ten oost-zuidoosten van Miami – heeft bijgedragen aan zijn succes als vakantiebestemming, vooral sinds de Verenigde Staten het reizen naar Cuba verbood. Het wereldberoemde toeristencentrum Atlantis op het nabijgelegen Paradise Island trekt meer bezoekers naar de stad dan enig ander hotel. Het megaresort biedt werkgelegenheid aan meer dan 6000 Bahamanen en is daarmee de grootste werkgever na de overheid.

Een andere toeristische trekker is Junkanoo, een carnavaleske straatparade met ritmische begeleiding van koebellen, trommels en fluiten, die jaarlijks op 26 december en 1 januari tussen 1 uur 's nachts en 10 uur 's morgens wordt gehouden.


 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere citymaps